Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi, Mars Hava ve Deniz Kargo’ya emanet

Mars Logistics grup şirketlerinden olan Mars Hava ve Deniz Kargo, 2008 yılından bu yana profesyonel bir şekilde sağladığı proje taşımacılığında deneyimi ve uzman kadrosuyla Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi’ni yürütüyor.

Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi, Mars Hava ve Deniz Kargo’ya emanet
Yayınlama: 06.06.2024
4
A+
A-

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi, Mars Hava ve Deniz Kargo’ya emanet edildi. 2023 Kasım ayında başlayan, Ekim 2024’te tamamlanması planlanan Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesinde polietilen kaplamalı çelik doğal gaz dağıtım boruları açık yük gemileri ile taşınıyor. İspanya-Almeria Cezayir-Arzew, Türkiye-İskenderun-Düzce-Hendek’ten gemilere yüklenen malzemeler Romanya-Köstence liman sahasına tahliye edilerek stoklanıyor, gümrükleme işlemleri yapılıyor ve boru hattının güzergahında bulunan sahalara günlük talepler doğrultusunda sevkiyatları gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili konuşan Mars Hava ve Deniz Kargo Türkiye Projeler Satış ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksek, uzun yıllardır enerji sektörü altında yer alan boru hattı lojistiğinde hizmet verdiklerini belirtti. Yüksek, “Mars Hava ve Deniz Kargo Proje departmanı olarak 2008 yılından bugüne müşterilerimize “butik hizmet kalitesi” ile hizmet sunuyoruz. Ekibimiz, konusunda uzman ve tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Uzun yıllardır sahip olduğumuz deneyim sayesinde sektörde önemli bir paya sahibiz. Bütün proje taşımaları gibi, Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi de çok iyi bir planlama ve sürekli denetleme gerektiriyor. Projede Türkiye, Cezayir ve İspanya’da üretilen ürünlerin sahalarda bulunan müteahhit firmaların çalışmalarını engellemeden, geciktirmemek için zamanla yarışarak ihtiyaç duyulan malzemenin tedariğinin sağlıyoruz.” dedi.

Mars Hava ve Deniz Kargo’nun proje taşımacılığında doğru planlama, süreç yönetme ve deneyim konularında olduğu gibi koordinasyon ve iletişim konularında da öne çıktığını belirten Yüksek, proje taşımacılığının kilit noktalarını şöyle anlattı: “Proje ve ağır yük taşımacılığı standart dışı olarak tanımlanan ağır, havaleli, hacimli, şekilsiz malzemelerin gerektiğinde sektöre özel ekipmanlar ve farklı taşıma modları ile bir noktadan başka bir noktaya taşınmasıdır. Standart dışı koşulları, komplike ve karışık yapısından dolayı özel uzmanlık ve çok titiz planlama gerektirmesi proje lojistiğini diğer lojistik hizmetlerden ayıran en önemli farktır. Proje taşımacılığında zamanlama ve optimum maliyet ile güvenli bir şekilde taşıma yapmak belirleyici rol oynamaktadır. Proje taşımacılığı yaparken doğru hesaplama ve planlama yapılmalı, gerekli yasal mevzuatlar için belgeler hazırlanmalı, başvurular eksiksiz tamamlanmalı, projeye uygun ekipman kullanılmalı ve bütün olasılıklar hesaplanarak oluşabilecek operasyonel aksaklıkların önüne daha süreç başlamadan geçilmelidir. Biz de bu konuların üzerinde önemle duruyoruz.”

2024 yılında Podişor Doğal Gaz Dağıtım Projesi’ne devam edeceklerini söyleyen Yüksek, “2024 yılının 2. yarısının uluslararası platformda ticari olarak hareketlilik kazanacağını öngörüyor, çalışmalarımızı bu minvalde şekillendiriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.