Piyasalarda bugün

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 10.07.2024
1
A+
A-

Ne oldu?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı.
Dışişleri Bakanlığı: Han Yunus'ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde dört okulun hedef alınması, İsrail'in Filistin halkını topyekun yok etmeyi amaçladığının somut kanıtıdır.
TBMM Başkanı Kurtulmuş:(NATO) Dünyanın en güçlü savunma örgütünün üyeleri olarak Gazze'deki muazzam insanlık felaketini görmezden gelemeyiz. İsrail'in katliamları durdurulmalıdır.
Fed Başkanı Powell, karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kira ve konut maliyetlerinin ABD'de enflasyonu istenenden yüksek tuttuğunu ancak bu etkilerin zamanla azalacağını belirtti.
ABD Temsilciler Meclisinde görev yapan Demokrat Parti üyeleri, Başkan Biden'ın sağlık durumu nedeniyle başkanlık seçimlerinden çekilip çekilmemesini tartışmak üzere grup toplantısında bir araya geldi.
Çin'de enflasyon Haziran ayında %0,2 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.
Moody's: Seçim sonuçları Fransa'nın kredi notu için olumsuz.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan 11 Temmuz’da JPMorgan'ın İstanbul'da düzenleyeceği toplantısına katılacak.
Fed Başkanı Powell’ın bugün açıklama yapması bekleniyor.
ABD enflasyon verisi 11 Temmuz’da açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.