Piyasalarda bugün

TCMB, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’in bankalarca hesaplanacak kaldıraç oranı bulunan bankalara, ilave olarak zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik “Zorunlu Karşılıklarda Farklılaşma” başlıklı bölümünü yürürlükten kaldırdı.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 28.06.2024
2
A+
A-

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: (Kira gelirleri için %20 stopaj kesintisi iddiası) Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil.

Yılmaz: (FATF Genel Kurul toplantısında gri listedeki Türkiye'nin durumunun ele alınması) Burada teknik herhangi bir sıkıntı yok, olumlu bir karar çıkacağına inanıyoruz.

TCMB, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'in bankalarca hesaplanacak kaldıraç oranı bulunan bankalara, ilave olarak zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik “Zorunlu Karşılıklarda Farklılaşma” başlıklı bölümünü yürürlükten kaldırdı. (Bu adımın bankaların elini rahatlatması bekleniyor.)

Pictet, yüksek enflasyonla mücadele konusunda ilerleme sağlaması nedeniyle Türkiye pozisyonlarını artırdığını açıkladı.

Biden ve Trump televizyonda karşı karşıya geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın münazara performansının ardından partisinin endişeli olduğu belirtiliyor. Guardian’a göre Biden'ın kısık sesi, dolambaçlı yollara sapma eğilimi ve cevaplarını bitirmekte zorlanması, Trump'ı yenme konusunda derin endişelere sevk etti.

Fed üyesi Bowman, enflasyon baskıları hala yüksek seyrederken Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesini desteklemeye hazır olmadığını yineledi.

IMF, ABD'de enflasyonunun 2025 yılında %2 hedefine döneceğini öngörüyor.

IMF Başkanı Georgieva, Fed’in politika faiz oranlarını en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutması gerektiğini söyledi

Ne olacak?

Gri Liste’nin bugün TSİ öğen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

ABD’de bugün PCE verileri açıklanacak.

İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.