Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Başbakanı Golob ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Slovenya ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 26.06.2024
1
A+
A-

Ne 0ldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Başbakanı Golob ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Slovenya ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türk – Yunan ilişkilerindeki normalleşmenin Kıbrıs meselesinin çözümüne de olumlu katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı otomotivlerdeki asgari güvenlik düzeyini yukarı çıkartan Genel Güvenlik Yönetmeliği uygulamasının tarihini 7 Temmuz'dan 31 Ağustos'a çekti.

ECB üyesi Rehn, 2024'te iki faiz indirimi daha yapılmasını makul olarak görüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna ile müzakereler esnasında çatışmaları durdurmayacaklarını belirterek, “Müzakerelerin sıfırdan başlatılması gerekiyor. Müzakereler, Batı'nın yönlendirmeleri olmadan yapılmalı.” dedi.

Fed üyesi Cook: Bir noktada faiz oranlarını düşürme zamanı gelecek.

Volkswagen Group, elektrikli araç mimarisi ve yazılımını paylaşmak üzere eşit kontrollü yeni bir ortak girişimin parçası olarak Rivian'a 5 milyar dolara kadar yatırım yapacağını duyurdu.

AB yetkilileri yaptıkları açıklamada, Wall Street'i yakalamak için AB’de bir hisse senedi işleminin tamamlanması için gereken sürenin yarıya indirilmesini zorunlu kılacak bir mevzuata ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Nobel ödüllü on altı ekonomist imzaladıkları bir mektupla ABD başkan adayı Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanması halinde ABD ve dünya ekonomisinin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Avusturalya’da enflasyon beklentilerin üstünde açıklandı. Avustralya Merkez Bankası, para politikasının kısıtlayıcı olduğunu, mevcut faiz oranının birçok hane halkı için mali acıya neden olduğunu, ancak enflasyonu kontrol altına almak için gerekirse daha fazla sıkılaştırmayı göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Fed Stres Testi Sonuçları yayımlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelecek.

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis’te gündeme gelmesi bekleniyor.

TCMB faiz kararı 27 Haziran’da açıklanacak.

ABD’de 27 Haziran’da 1Ç24 büyüme verisi açıklanacak.

27 – 28 Haziran’da Gri Liste’nin açıklanması bekleniyor.

ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri kapsamında mevcut Başkanı Biden ile Cumhuriyetçi Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de yapılacak.

İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.