Piyasalarda bugün

İtalya Başbakanı Meloni’nin, G7 Dönem Başkanı olarak gelecek ay ev sahipliği yapacağı G7 Liderler Zirvesi’ne davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katılımını onaylamasından ötürü teşekkür ettiği bildirildi.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 30.05.2024
2
A+
A-

Ne Oldu?

İtalya Başbakanı Meloni'nin, G7 Dönem Başkanı olarak gelecek ay ev sahipliği yapacağı G7 Liderler Zirvesi'ne davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katılımını onaylamasından ötürü teşekkür ettiği bildirildi.

Cleveland Fed'in yeni başkanı Beth Hammack oldu.

Fed, ekonomik aktivitenin nisan başından Mayıs ortasına kadar genişlemeye devam ettiğini, ancak genel görünümün biraz daha kötümserleştiğini bildirdi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, ülkedeki enflasyonun %2'lik hedefe hızlı ve güvenli bir şekilde inmesi için yolun garanti olmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev yönetiminin Ukrayna toprakları dışında saldırı yapmasını teşvik etmediklerini ve buna izin vermediklerini belirterek, “Ukrayna, kendisini en iyi şekilde nasıl savunacağı konusunda kendi karar vermeli.” dedi.

Polonya, Belarus ile sınırında gerginliğin artması durumunda AB’nin sınır koruma ajansı Frontex'ten yardım talep edeceğini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, ilk kez yayımladığı NFT Yasa Dışı Finans Risk Değerlendirmesi raporunda NFT'ler ve NFT platformlarıyla ilişkili güvenlik açıklarının yasa dışı aktörler tarafından nasıl kullanılabileceğini araştırdı.

ABD, bu hafta tahvil ihalelerinde zayıf taleple karşılaştı.

Ne Olacak?

Yurt içinde bugün Ekonomik Güven Endeksi ve Ticaret Dengesi verileri açıklanacak.

Bugün PPK Özeti yayımlanacak.

Yabancıların Hisse & DİBS işlemleri bugün açıklanacak.

Türkiye’de Cuma günü 1Ç24 GSYH verileri açıklanacak.

ABD’de büyüme verisi ve İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.

TCMB Başkanı Karahan, 4 Haziran'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.