Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 15.05.2024
3
A+
A-

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi getirilmesi, enerji güvenliği, göç ve üçüncü ülkelerde iş ortaklıkları konularında işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Şimşek, AB ve Türkiye'nin birbirine ihtiyacı olduğunu anımsatarak, “Türkiye'nin AB üyeliği büyük bir genişleme olacaktır. Ancak, AB henüz buna hazır değil. Yine de yapılabilecek birçok şey olduğuna inanıyorum” dedi.
MSCI Small Cap Türkiye Endeksi'den 5 hisse çıkarken 4 hisse eklendi. Endeks'ten Bien Yapı, İzdemir Enerji, Kayseri Şeker, Peker GYO ve Qua Granit çıkarılırken, Anadolu Grubu Holding, Beşiktaş, Jantsa ve Kuştur ise Endeks'e eklendi.
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri, gece yarısından geçerli olmak üzere yeniden belirlendi. 15 Temmuz Şehitler ve FSM Köprüsü'nden otomobiller için geçiş ücreti 15 TL'den 24 TL'ye çıkarıldı. Osmangazi Köprüsü'nden en ucuz geçiş ücreti 290 TL'den 399 TL'ye yükseldi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti 295 TL'den 419 TL'ye çıkarıldı.
Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında düzenlenen toplantıda gümrük ve bölgesel ticarete dair çeşitli konuların ele alındığı bildirildi.
ABD'de başkanlık ön seçimlerinde Nebraska, Maryland ve Batı Virginia'da Trump ile Biden rahat kazandı.
Clevland Fed Başkanı Mester: Fed'in faiz oranlarını sabit tutması uygun.
Fitch, ABD'de yavaşlayan gelir artışı nedeniyle tüketici harcamalarındaki artışın bu sene %1,9'a gerileyeceğini belirterek, yavaşlamanın büyük kısmının 2024'ün ikinci yarısında başlamasının beklendiğini bildirdi.
Arjantin’de gösterge faiz oranı %50,00'den %40,00'ye çekildi.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Nisan ayı Bütçe Dengesi açıklanacak.
ABD’de TÜFE verisi bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde bugün büyüme verisi açıklanacak.
Rusya Devlet Başkanı Putin, 16-17 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edecek.
Bloomberg’de yer alan habere göre ABD Başkanı Biden yeni Çin tarifelerini bu hafta içinde açıklayabilir.
TÜRKSAT 6A, Haziran’da ABD'ye gönderilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.