Piyasalar 2019’dan bu yana ilk ECB faiz indirimini beklerken Avrupa’da hisseler yükseldi

İstanbul, 6 Haziran (Hibya) – Avrupa piyasalarında hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın Eylül 2019’dan bu yana ilk kez euro bölgesi için borçlanma maliyetlerini düşüreceği beklentisiyle Perşembe günü yükseldi.

Piyasalar 2019’dan bu yana ilk ECB faiz indirimini beklerken Avrupa’da hisseler yükseldi
Yayınlama: 06.06.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 erken işlemlerde yüzde 0,6 yükselirken, tüm büyük borsalar ve sektörlerin büyük çoğunluğu yeşil renkteydi. Özellikle, teknoloji hisseleri yüzde 1,7 artarak dayanıklılıklarını gösterirken, sağlık hisseleri Danimarkalı ilaç devi Novo Nordisk'in öncülüğünde yüzde 1,0 arttı.

Sağlık hisseleri, gişe rekorları kıran Wegovy zayıflama ilaçlarına olan talebin devam etmesiyle yüzde 3,9 yükselerek yeni bir rekor kıran Danimarkalı ilaç devi Novo Nordisk'in öncülüğünde yüzde 1,0 değer kazandı.

ECB'nin politika yapıcılar toplandığında faiz oranlarını düşürmesi beklense de yatırımcılar durumu dikkatle izliyor. Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan Euro bölgesi enflasyonunun beklenenden biraz daha yüksek çıkmasının merkez bankasının karar alma sürecini etkileyip etkilemeyeceğini yakından izleyecekler.

Her halükarda, ECB toplantısı başka yerlerde de piyasaları ateşledi; Asya-Pasifik hisse senetleri, yatırımcıların merkez bankasının faiz indirimini beklemesiyle gece boyunca yükselirken, Çarşamba günü daha yumuşak gelen ABD işgücü piyasası verileri, ABD Merkez Bankası'nın da aynı şeyi yapabileceği umutlarını körükleyerek piyasa duyarlılığını artırdı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.