Piyasadan haberler

ELITE… Şirketin ürün gamına yeni eklenen bebek ürünlerinin Amerika Birleşik Devletlerinin büyük market zincirlerinden birisi olan Whole Foods Market, Inc’ye satışı konusunda yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve toplam 1.178.684 ABD Doları tutarındaki ilk sipariş alınmıştır.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 05.07.2024
1
A+
A-

ELITE… Şirketin ürün gamına yeni eklenen bebek ürünlerinin Amerika Birleşik Devletlerinin büyük market zincirlerinden birisi olan Whole Foods Market, Inc'ye satışı konusunda yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve toplam 1.178.684 ABD Doları tutarındaki ilk sipariş alınmıştır. Whole Foods Market Inc. Amazon'un grup şirketlerinden birisidir ve ABD'de bulunan 500'den fazla şubesi ve online olarak organik ürünler satmaktadır. Yaklaşık 15 farklı ürün için başlayan satışlarımızın zamanla diğer ürünlerimizi de kapsaması için çalışmalar yürütülmektedir.

HURGZ… Kurulun 31.10.2022 tarihli 2022/20 sayılı kararı ile halihazırda faaliyetleri durdurulmuş olan “Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi – Antalya DPC Şubesi” unvanlı ve Yenigöl Mahallesi, Serik Caddesi, N80, Muratpaşa/Antalya adresinde bulunan şubesinin ve Kurulun 14.12.2022 tarihli 2022/23 sayılı kararı ile halihazırda faaliyetleri durdurulmuş olan “Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi – İzmir DPC Şubesi” unvanlı ve Fatih Mahallesi, Ege Caddesi, N36, Gaziemir/İzmir adresinde bulunan şubesinin, görülen lüzum üzerine kapatılmasına karar vermiştir.

ISMEN… Yönetim Kurulu tarafından kısa unvanı “İş Yatırım Boğaziçi Şubesi” olmak üzere İstanbul İli, Şişli İlçesi, Harbiye Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi, Reasürans Çarşı 2 Blok N 61 İç Kapı N4 adresinde şube açılmasına karar verilmiştir.

KTLEV… Şirketin 01.07.2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı çeşitli yatırım projelerinin satın alınmasına (başlatılmasına, değerlendirilmesine) yönelik görüşmelerin yürütülmesi ve çalışmaların geliştirilmesi konusunda Şirket Genel Müdürü yetkilendirilmişti. Alınan Yönetim Kurulu Kararına istinaden Bursa İli, Nilüfer İlçesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ‘ne ait olan ve halen CarrefourSA Bursa AVM olarak kullanılmakta olan 100.000 metrekarelik gayrimenkulün %70'ini kapsayan, 78.519,326 USD tutarında satın alma işleminin gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Söz konusu gayrimenkulun içinde bulunan AVM, 60.325 M2 kiralanabilir alana ve 131 normal mağaza, 13 büyük ölçekli mağaza, 1 büyük market, 1 sinemaya sahiptir.

MMCAS… Şirket tarafından yeni faaliyet alanlarına girmesi amacıyla, Dijital Gündem Medya Yayıncılık A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Şirket tarafından “devir alınması” suretiyle, Şirket bünyesinde birleştirilmesine (“Birleşme İşlemi”), ilgili süreçler tamamlanınca yapılacak olan ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına, ancak işlemler tamamlanana kadar Şirket'in mutat faaliyetlerine devam etmesine, İşbu Yönetim Kurulu Kararı'nın kamuya açıklandığı tarihinde pay sahibi olup, genel kurul toplantısına katılarak ve olumsuz oy kullanmak suretiyle muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcilerinin paylarını Şirkete satarak ayrılma hakkına sahip olduklarına, ortaklıktan ayrılma hakkının, Tebliğ'in 14'üncü maddesi hükmü çerçevesinde, her biri 1,- TL nominal değerli pay başına, işbu Kararın kamuya açıklama tarihi itibarıyla, bu tarihten önceki son 6 aylık dönem içinde Borsa'da oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 16,1782 TL olarak kullanılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

MMCAS… Şirketin gerçekleştirmeyi planladığı Esas Sözleşme Değişikliği İşlemleri ile Birleşme İşlemi kapsamında, ayrılma hakkının, II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 14'üncü maddesi hükmü çerçevesinde, her biri 1,00 TL nominal değerli pay başına, iş bu kararın kamuya açıklama tarihi itibarıyla, bu tarihten önceki son 6 aylık dönem içinde (06.01.2024 – 03.07.2024) Borsa'da oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 16,1782 TL olarak kullanılmasına ve Şirket'in ilgili süreçler tamamlanınca yapılacak olan ilk genel kurul toplantısında görüşülecek olan yönetim kurulu teklifinin kabul edilmesi halinde ayrılma hakkı için Şirketin katlanacağı maliyet bakımından bir üst limit belirlenmemesine karar verilmiştir.

MGROS… Şirket, 20 adet Migros, 9 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve kozmetik mağazacılığı formatında 1 adet Mion olmak üzere toplam 32 yeni mağazayı Haziran ayı içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmıştır. 30 Haziran 2024 itibariyle Şirket toplam mağaza sayısı 3.490’dır. Şirketin toplam net satış alanı 1 milyon 980 bin metrekareye ulaşmıştır.

VERUS… Şirketin %40,75 oranında pay sahibi olduğu iştiraki Aldem Çelik Endüstri San. ve Tic. A.Ş.'nin mevcut 39.500.00 TL olan sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 110.500.000 TL artırımla 150.000.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırım işlemi 04.07.2024 tarihinde tescil edilmiştir.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.