Piyasadan haberler

ARSAN… Şirketin % 40 oranında iştiraki olan Marzen Yapı Market İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin kullanacağı 7.500.000 TLtutarındaki banka kredisine söz konusu şirketteki payı oranında kefalet verilmesine, oy birliği ile karar verildi.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 28.06.2024
3
A+
A-

ARSAN… Şirketin % 40 oranında iştiraki olan Marzen Yapı Market İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin kullanacağı 7.500.000 TLtutarındaki banka kredisine söz konusu şirketteki payı oranında kefalet verilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

BINHO… Yatırımladan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri Anonim Şirketi, psikoteknik, özel eğitim ve yazılım hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Ekolog Bilgi ve Kartlı Sistem Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi'nin bu alanda tecrübelerinden faydalanmak amacıyla; anılan şirketin sermaye artışına katılmış ve hisse devri anlaşması yapmıştır. Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri Anonim Şirketi; sermaye artırımı ve hisse devri anlaşması sonucunda, Ekolog Bilgi ve Kartlı Sistem Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi' nin %50 pay sahibi olmuştur.

GRTRK… Şirketin % 49 İştiraki Ral Enerji A.Ş.'nin, Şanlıurfa Viranşehir' de yapımı devam eden Viranşehir-4 ve Viranşehir-9 Güneş Enerjisi santralleri yatırım projeleri ile ilgili olarak; Viranşehir İlçesi, Kadıköy Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 1.788.250,41 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine Ral Enerji A.Ş. lehine “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına dayalı Lisanslı Elektrik Üretim Tesisi” yeri olarak kullanılmak üzere Bağlı Ortaklığı ile Viranşehir Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği arasında İrtifak Hakkı ön izin sözleşmesi 27 Haziran 2024 Tarihinde imzalanmıştır.

IZINV… Şirketin PWT Teknoloji A.Ş.'de sahip olduğu payların belirli bir kısmının satışı için Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir yatırım fonu ile görüşmeler başlamıştır. Konu hakkında gelişme olduğunda kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

RALYH… Şirketin % 51 Bağlı Ortaklığı Ral Enerji A.Ş.'nin, Şanlıurfa Viranşehir' de yapımı devam eden Viranşehir-4 ve Viranşehir-9 Güneş Enerjisi santralleri yatırım projeleri ile ilgili olarak; Viranşehir İlçesi, Kadıköy Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 1.788.250,41 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine Ral Enerji A.Ş. lehine “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına dayalı Lisanslı Elektrik Üretim Tesisi” yeri olarak kullanılmak üzere Bağlı Ortaklığı ile Viranşehir Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği arasında İrtifak Hakkı ön izin sözleşmesi 27 Haziran 2024 Tarihinde imzalanmıştır.

SKBNK… Bankaya yapılan bildirim uyarınca, Samruk-Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu ve Bankanın ödenmiş sermayesinin %12,06'sına tekabül eden hissenin İlbak Holding A.Ş.'ye devrine ilişkin olarak, Taraflar, diğer koşulların yanında öncelikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun onayı şartına bağlı olmak kaydıyla anlaşarak süreci başlatmışlardır.

UZERB… Şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı Innosa Yazılım Teknolojileri A.Ş'nin bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut 8.600.000 TL olan sermayesinin tamamı iç kaynaklardan ve geçmiş yıl karlarından karşılanmak suretiyle, 51.400.000 TL artırımla 60.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

UZERB… Şirketin %51 oranında bağlı ortaklığı Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri A.Ş.'nin bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut 23.333.500 TL olan sermayesinin tamamı iç kaynaklardan ve geçmiş yıl karlarından karşılanmak suretiyle, 226.666.500 TL artırımla 250.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

UZERB… Şirket esas faaliyet alanının “teknoloji” ve “yazılım” olacak şekilde değiştirilmesi suretiyle yeni bir yapılanmaya gidilmesi ve şirketin mevcut faaliyetlerinin yeni kurulacak bir şirket üzerinden devam ettirilmesine yönelik olarak boya ve kimya alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulmasına karar verilen; 8.600.000 TL sermayeli “Uzertaş Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanlı şirketin kuruluş işlemleri 24.06.2024 tarihinde tamamlanarak tescil olmuştur.

VERTU… Şirketin %10 oranında pay sahibi olduğu girişim şirketi Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri A.Ş.'nin bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut 23.333.500 TL olan sermayesinin tamamı iç kaynaklardan ve geçmiş yıl karlarından karşılanmak suretiyle, 226.666.500 TL artırımla 250.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

Kaynak: A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.