Piyasadan haberler

TABGD… 31.01.2024 tarihli özel durum açıklamamızda, elektrik abonelikleri kendine ait restoranlarında tüketilen enerjinin bir kısmını Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak üretmeyi planladığımız ve bu amaçla, Şirketimiz Şanlıurfa İli Bozova İlçesi’nde yaklaşık 20.801 kWp DC / 18 MWe AC kapasiteli GES kurulumu için ”Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” çerçevesinde çağrı mektubu başvurusu yapıldığı bildirilmişti.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 22.05.2024
2
A+
A-

TABGD… 31.01.2024 tarihli özel durum açıklamamızda, elektrik abonelikleri kendine ait restoranlarında tüketilen enerjinin bir kısmını Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak üretmeyi planladığımız ve bu amaçla, Şirketimiz Şanlıurfa İli Bozova İlçesi'nde yaklaşık 20.801 kWp DC / 18 MWe AC kapasiteli GES kurulumu için ''Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'' çerçevesinde çağrı mektubu başvurusu yapıldığı bildirilmişti. Yönetmelik kapsamında kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisi başvurularımız teknik değerlendirmeden geçmesine rağmen ilgili trafo merkezine bağlantısı için kapasitenin dolmuş olduğu bilgisine istinaden, GES projemizle alakalı olarak alternatif çalışmalar değerlendirilecektir. Sürdürülebilirlik, şirketimiz için stratejik önceliği olan bir konudur ve bu çerçevede Şirketimizin kendi işlettiği cadde restoranlarının 2023 yılı elektrik tüketimini yenilenebilir kaynaklardan temin edildiğini belgeleyen uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası (I-REC) alındığı daha önce açıklanmıştı. Sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde ve halka arz sürecinde taahhüt ettiğimiz üzere GES Projesi çalışmalarımızın devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

ENERY… Şirketimizin 10.05.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nda yapmış olduğu açıklamasında; Şirketimizin %49 oranında pay sahibi olduğu A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş.'nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilen, Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Armagaz) ve Çordaş Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Çordaş) Dağıtım Şebekesi Satış İhalesinde en yüksek şebeke satın alma bedelini teklif etmesi sonucunda EPDK'nın 09/05/2024 tarihli ve sırasıyla 12615 ve 12616 sayılı Kurul Kararlarıyla anılan dağıtım şebekelerinin devrinin yapılması ve Doğal Gaz Dağıtım Lisansı verilmesinin uygun bulunduğu hususu duyurulmuştu. Bu kapsamda, 21.05.2024 (bugün) tarihinde iştirakimiz A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş. ile Armagaz ve Çordaş arasında söz konusu Doğal Gaz Dağıtım Şebekelerine yönelik devir sözleşmelerinin imzalandığı hususu Şirketimize bildirilmiştir.

AHGAZ… Şirketimizin 10.05.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nda yapmış olduğu açıklamasında; Şirketimizin %51 oranında pay sahibi olduğu A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş.'nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilen, Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Armagaz) ve Çordaş Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Çordaş) Dağıtım Şebekesi Satış İhalesinde en yüksek şebeke satın alma bedelini teklif etmesi sonucunda EPDK'nın 09/05/2024 tarihli ve sırasıyla 12615 ve 12616 sayılı Kurul Kararlarıyla anılan dağıtım şebekelerinin devrinin yapılması ve Doğal Gaz Dağıtım Lisansı verilmesinin uygun bulunduğu hususu duyurulmuştu. Bu kapsamda, 21.05.2024 (bugün) tarihinde bağlı ortaklığımız A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş. ile Armagaz ve Çordaş arasında söz konusu Doğal Gaz Dağıtım Şebekelerine yönelik devir sözleşmelerinin imzalandığı hususu Şirketimize bildirilmiştir.

GLCVY… Şirketimiz, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin 21.05.2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 3 portföyden toplamda 659,8 milyon TL anapara büyüklüğündeki 2 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 18 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

TRILC… Turk İlaç ve Serum San. A.Ş'nin Ankara Akyurt tesislerinde üretimini planladığımız ampul formundaki ilaçlar için, üretim yeri ve hatları ile ilgili gerekli hazırlıklar tamamlamıştır. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı İlaç ve Denetim Daire Başkanlığı' na mevcut GMP belgemize “ek faaliyet” kapsamında yerinde denetim başvurusu yapılmıştır.

TRILC… Şirketimiz tarafından büyüme hedeflerimiz ve ürün gamının çeşitlendirilmesi bağlamında; Tablet, kapsül ve krem formunda veteriner ve tarım ilaçları üretimi, satışı ve ithalatını gerçekleştirmek amacıyla %90 bağlı ortaklığımız olacak şekilde 1.000.000 TL başlangıç sermayesiyle 20.05.2024 tarihinde Turkvet Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş. ünvanlı şirketimiz kurulmuştur. Üretime geçmek için gerekli izinleri almak üzere ilgili Bakanlığına ivedilikle müracaat edilecektir.

ALARK… Şirketimiz ile Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği (Akimat of Shymkent city, Republic of Kazakhstan) arasında 17.11.2023 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti'nin Çimkent şehrinde seralara ilişkin yatırım projelerin planlanması ve uygulanmasına yönelik karşılıklı anlayış ve işbirliği oluşturmayı konu alan ön iyi niyet protokolünün (Memorandum of Understanding) imzalandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Bağlı Ortaklığımız TOO ALSERA KZ'nin söz konusu ön iyi niyet protokolü doğrultusunda yapmış olduğu arazi tahsis başvurusuna karşılık Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği tarafından iletilen cevap yazısında; Çimkent şehrinde yer alan 2.084,50 dönüm alanın sera kompleksi inşasına ilişkin yatırım projesinin ifa edilmesi amacıyla ve bedelsiz olarak geçici tahsisine onay verildiği bildirilmiştir. Ayrıca, söz konusu geçici tahsis ile birlikte ileride imzalanacak yatırım sözleşmesinde belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla, yetkili kurum kararına dayanarak arazinin mülkiyetini bedelsiz olarak devralma hakkının tanındığı belirtilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GEDIK… Şirketimizin %15'ine sahip olduğu Inveo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'ye Şirketin net işletme sermayesinde kullanılmak amacıyla, ileride yapılması planlanan sermaye artırımına konu edilmek üzere 50.000.000 TL sermaye avansı verilmesine karar verilmiştir.

GEDIK… Şirketimizin %88,2'sine sahip olduğu HiVC Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'ye Şirketin net işletme sermayesinde kullanılmak amacıyla, ileride yapılması planlanan sermaye artırımına konu edilmek üzere 12.000.000 TL sermaye avansı verilmesine karar verilmiştir.

ARZUM… Şirketimizin yurtdışı operasyonlarının gelişmesi ve globalleşme çalışmalarına hız verilmesi amacıyla; Dubai'nin Jebel Ali Serbest Bölgesinde “Arzum FZE” ünvanıyla kurulan %100 bağlı ortaklığımızın faaliyetlerine başlaması için gerekli olan 200.000 Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi tutarındaki kuruluş sermayesi, bugün tarihi itibarıyla sağlanmış olup ortaklığımızın kısa süre içinde Dubai'de ticari faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.

GESAN… Şirketimiz, MENEKŞE YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ile 154 kV Menekşe RES ve TM Yapım İşinin RES parkı, yüksek gerilim trafo merkezi elektriksel tedarik, montaj, inşaat, test-devreye alma işleri için anlaşmaya varmış ve 21.05.2024 (bugün) tarihinde sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli vergiler hariç 2.600.000 -USD'dir. (İki milyon altı yüz bin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile sözleşme bedeli vergiler hariç 83.707.000, -TL'dir.)

GEREL… Şirketimiz ile COMAPLE firması arasında, firmanın BİRLEŞİK KRALLIK' ta bulunan KELVIN ERF PROJECT – UNITED KINGDOM projesi için yaklaşık olarak 230.700,00 USD (İkiYüzOtuzBinYediYüzAmerikanDoları) tutarında ve yine POLONYA' da bulunan OSTROLEKA CCGT PROJECT – POLAND projesi için yaklaşık olarak 153.800,00 USD (YüzElliÜçBinSekizYüzAmerikanDoları) tutarında olmak üzere ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik toplamda yaklaşık olarak 384.000,00 USD (ÜçYüzSeksenDörtBinAmerikanDoları) tutarında sipariş alınmış ve bu kapsamda üretim süreci başlamıştır.

GEREL… Şirketimiz ile SAIPEM (PORTUGAL) firması arasında, firmanın ANGOLA' da bulunan ANGOLA EXP QUILUMA LOT (EPC) projesi için ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik ve yaklaşık olarak 225.000,00 USD (İkiYüzYirmiBeşBinAmerikanDoları) tutarında sipariş alınmış ve bu kapsamda üretim süreci başlamıştır.

GEREL… Şirketimiz ile Belçika'da yerleşik Ineos Olefins Belgium firması arasında 6.000.000 USD (AltıMilyonAmerikanDoları) tutarında, firmanın “Kablo Taşıma Sistemleri” satışı için sözleşme imzalanmış ve bu iş ilişkisi 29.02.2024 tarihinde Kamuoyu ile paylaşılmıştır. Söz konusu bu sözleşme kapsamında yaklaşık olarak 205.600,00 USD (İkiYüzBeşBinAltıYüzAmerikanDoları) ve 246.400,00 USD (İkiYüzKırkAltıBinDörtYüzAmerikanDoları) olmak üzere toplamda yaklaşık 452.000,00 USD (DörtYüzElliİkiBinAmerikanDoları) tutarında iki ayrı sipariş daha alınmış ve bu kapsamda üretim süreci başlamıştır.

GEREL… Şirketimiz ile PSS NETHERLANDS firması arasında, firmanın TAYLAND' da bulunan CLEAN FUELS PROJECT FOR THAI projesi için ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik ve yaklaşık olarak 219.000,00 USD (İkiYüzOnDokuzBinAmerikanDoları) bedelli sipariş alınmış ve bahsi geçen ürünlerin üretim süreci başlamıştır.

KLSYN… Şirketimiz ile yurtiçi yerleşik bir müşteri arasında müşterinin yurt içinde yürüttüğü projenin hareketli mobilya ihtiyaçlarını karşılamak üzere 21.05.2024 tarihinde 37.641.210 TL + KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır. Mobilya sevkiyatının 30.07.2024 tarihinde teslim edilmesi planlanmaktadır.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.