Piyasadan haberler

SKTAS… SÖKTAŞ, Avrupa Birliği’nin desteğiyle UNECE (Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu) tarafından, International Trade Center (ITC) ile ortaklaşa olarak yürütülen “Sürdürülebilirlik Taahhüdü Çağrısına” katılarak sektörün çevresel ve etik niteliklerini iyileştirmeye yönelik önemli bir adım atmıştır.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 21.05.2024
1
A+
A-

TRILC… Şirketimiz tarafından büyüme hedeflerimiz ve ürün gamının çeşitlendirilmesi bağlamında; Tablet, kapsül ve krem formunda veteriner ve tarım ilaçları üretimi, satışı ve ithalatını gerçekleştirmek amacıyla %90 bağlı ortaklığımız olacak şekilde 1.000.000 TL başlangıç sermayesiyle 20.05.2024 tarihinde Türkvet Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş. ünvanlı şirketimiz kurulmuştur. Üretime geçmek için gerekli izinleri almak üzere ilgili Bakanlığına ivedilikle müracaat edilecektir. Yatırımcılarımız süreç hakkında gelişme oldukça bilgilendirilecektir.

SKTAS… SÖKTAŞ, Avrupa Birliği'nin desteğiyle UNECE (Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu) tarafından, International Trade Center (ITC) ile ortaklaşa olarak yürütülen “Sürdürülebilirlik Taahhüdü Çağrısına” katılarak sektörün çevresel ve etik niteliklerini iyileştirmeye yönelik önemli bir adım atmıştır. Bu çağrı, hükümetleri, giyim ve ayakkabı üreticilerini ve sektör paydaşlarını UNECE'nin önlemler paketini uygulamaya davet etmektedir. Çevresel ve etik sorumluluklarımızı yerine getirirken, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için bu taahhüdün önemli bir rehber olacağına inanmaktayız. SÖKTAŞ'ın Sürdürülebilirlik Taahhüdü, sektördeki diğer şirketlere de ilham vererek sürdürülebilir tüketim ve üretim için dönüşümü hızlandırmada önemli bir rol oynayacaktır.

ALARK… Enerji konusunda faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarımızdan Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis, İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi ile dünyanın önde gelen lityum-iyon pil üreticilerinden olan ve Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubun da Çin'deki ortaklığı vasıtasıyla yaklaşık %24 hissesine sahip olduğu Gotion Grup'un Singapur'daki bağlı kuruluşu Gotion Singapore PTE. Ltd. ile Türkiye'de kurulacak ortaklık bünyesinde öncelikle elektrik depolama sistemleri montaj fabrikası ve sonrasında ikinci aşama olarak lityum iyon prizmatik pil üretimine ilişkin üretim fabrikası yatırımı için 20/05/2024 tarihinde bir ortak girişim sözleşmesi imzalanmıştır. Ortak girişim sözleşmesi kapsamında, Türkiye'de kurulacak yeni şirkete %60 (altmış) oranında Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis, İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi, % 40 (kırk) oranında ise Gotion Singapore PTE. Ltd. sermaye katkısında bulunacaklardır. Bu yatırım kapsamında, yurtiçinde istihdama, teknoloji geliştirmeye ve katma değerli ürün üretimine katkı sağlarken yurtdışı piyasalarda yürütülecek satış ve pazarlama faaliyetleri ile ülkemizin ihracat gelirlerinin artırılması da hedeflenmektedir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

AVGYO… Antalya ili Alanya ilçesi Türkler Beldesi Kargıçiftliği mevkii Gökay sitesinde bulunan R blok 3 nolu dairenin 20.05.2024 tarihinden geçerli olmak üzere, mevcut kiracı Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş'ye 1(Bir) yıllığına, eşyalı olarak, aylık 13.875TL+KDV bedelle kiraya verilmesine karar verilmiştir.

GEREL… Şirketimiz ile TECNIMONT firması arasında, firmanın LPG EXTRACTION PLANT in RHOURDE EL BAGUEL projesi için Kablo Kanalları, Topraklama ve sair ekipman ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik ve yaklaşık olarak 493.000,00 USD (DörtYüzDoksanÜçBinAmerikanDoları) bedelli sipariş alınmış ve bahsi geçen ürünlerin üretim süreci başlamıştır.

GEREL … Şirketimiz ile GRANADA EUROPE firması arasında, firmanın ONYX TOWER projesi için ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik ve yaklaşık olarak 232.000,00 USD (İkiYüzOtuzİkiBinAmerikanDoları) bedelli sipariş alınmış ve bahsi geçen ürünlerin üretim süreci başlamıştır.

GEREL … Şirketimiz ile AHEN MADEN firması arasında, firmanın Kablo Kanalları ve sair ekipman ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik ve yaklaşık olarak 430.000,00 USD (DörtYüzOtuzBinAmerikanDoları) bedelli sözleşme imzalanmış ve siparişleri alınmış olup, bahsi geçen ürünlerin üretim süreci başlamıştır.

REEDR… Şirketimiz, çeşitli dijital ürünler için yapay zeka çözümleri tasarlayan, geliştiren ve satış sonrası hizmetleri sunan bir yazılım ve teknoloji kuruluşu olan Finlandiya merkezli Venho AI Limited (Venho) firması ve yine Finlandiya merkezli bir yazılım şirketi olan SailFish OS (Bağımsız Linux tabanlı bir mobil işletim sistemi olan SailFish Operating System (OS), lisanslama modeli sunan dünyada tek mobil işletim sistemidir.) yazılımının üreticisi JollaBoys Limited (JollaBoys) firması ile aşağıda detaylarını açıkladığımız bir iş birliği ve ortaklık anlaşması yapmıştır. İşbirliği ve Ortaklığın konusu, yaklaşık olarak iki cep telefonu hacminde kişisel bir AI (Yapay Zeka) bilgisayarı olan “BlackBox”ın yazılım ve donanımının geliştirilmesi, ürünün üretilmesi, teknik servis hizmetlerinin verilmesi ile satış ve pazarlamasının yapılmasıdır. Bu anlaşma kapsamında, ürün öncelikle Finlandiya ve Almanya pazarlarında JollaMind2 markası ile JollaBoys Limited firması tarafından satılacaktır. Söz konusu kişisel yapay zeka asistanı olan bilgisayar için yazılım ve teknoloji Venho AI tarafından geliştirilecek, donanım tasarımı ve lisanslama JollaBoys tarafından yapılacak, finansmanı ve üretimi ise Reeder Teknoloji San. ve Tic. AŞ (Reeder) tarafından yapılacaktır. Söz konusu ürüne ilişkin ticari faaliyetler sonucunda elde edilecek karlar Venho, JollaBoys ve Reeder firmaları arasında eşit şekilde paylaşılacaktır. Bununla birlikte BlackBox'ın Finlandiya ve Almanya dışında kalan tüm dünya pazarlarındaki satışı ve pazarlaması Reeder tarafından 2024 yılının son çeyreğince yapılmaya başlanacaktır. Bugün JollaBoys tarafından Helsinki'de Avrupa'ya tanıtımı yapılan ürünün ilk parti üretimi 3.000 adet + 7.000 adet rezerv şeklinde Reeder tarafından yapılacaktır.

MHRGY… Şirketimizin mevcut yatırım stratejisi kapsamında, düzenli kira geliri elde etmek amacıyla, Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi mülkiyetinde bulunan ve Akademi Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ tarafından hazırlanan Değerleme Raporu ile KDV hariç toplam piyasa değeri 30.690.000,-TL olarak takdir edilen ve 30.600.000,-TL+KDV bedel üzerinden satın alınmasına karar verildiği duyurulan, İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8625 ada 7 parsel numaralı ana gayrimenkul üzerinde yer alan, 15 giriş, 21. Kat, 159 bağımsız bölüm numaralı “İş Yeri” tapu devri işlemleri bugün tamamlanmış olup, söz konusu gayrimenkul Şirketimiz portföyüne dahil edilmiştir.

Kaynak: A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.