Piyasadan haberler

ALTNY – Şirket payları 16 Mayıs’ta Borsa’da işlem görmeye başlayacak.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 14.05.2024
3
A+
A-

ALTNY – Şirket payları 16 Mayıs'ta Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

ALTNY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a tahsis edilen payların 2,4 katı talep geldiği açıklandı.

ASELS – Şirket ile SSB arasında imzalanan anlaşma değişikliği ile şirkete 353,9 milyon dolar tutarında ilave kent güvenlik yönetim sistemi siparişleri verildiği açıklandı.

BANVT & BEYAZ & MRSHL – VBTS kapsamında şirket paylarına 13 Haziran’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

BIMAS – Şirketin 2024 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

CASA – Yıl sonu finansallarının KAP’ta açıklanması için 31 Mayıs’a kadar istenen ek süre SPK tarafından olumlu karşılandı.

CVKMD – Şirketin yurt dışında bir şirket ile Maden Cevheri Satışı konusunda 2,0 milyon dolarlık anlaşma sağladığı açıklandı.

CRFSA – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

DESA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 245 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

DEVA – Şirket tarafından Tekirdağ’daki üretim tesisine yapılacak tevsi yatırımı ile ilgili olarak daha önce alınan Yatırım Teşvik Belgesi’nin süresinin 26 Kasım 2025’e kadar uzatıldığı açıklandı.

DMSAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

ERCB – 123 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

EGGUB – Şirketin yatırımı kapsamında 16,3 milyon dolar bedelle bir adet STS liman vinci ve üç adet RTG saha istif vinç alımı siparişi verdiği, yatırım için alınan siparişlerin yatırım teşvik belgesi kapsamındaki istisnalardan faydalanacağı açıklandı.

ETILR – Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Kaplan tarafından 1.195.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

GENIL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,25 milyar TL’den 5 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı tescil edildi.

HRKET – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 15 – 16 – 17 Mayıs tarihlerinde toplanacak.

KRPLS – Şirketin Metro Türkiye ile yeni bir anlaşmaya imza attığı açıklandı.

KOCMT – Şirket payları 17 Mayıs'ta Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

MAGEN – Şirketin kurduğu Margun Climatech B.V. unvanlı şirketin İspanya'da şirket kurmasına karar verildiği açıklandı.

MANAS – Ahmet Reşat Görür tarafından 2.480.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

MSGYO – Şirketin Kumsal Boyalık projesinde Aralık 2023’te Yapı Ruhsatının alınması sonrasında geçen sürede projenin tüm bloklarının inşaatına başladığı ve kaba inşaat seviyesinin %75’e ulaştığı açıklandı.

OFSYM – Ankara’daki GES kapasite artışı ile ilgili ÇED değerlendirmesinin 3 Haziran’da gerçekleşeceği açıklandı.

PATEK – Şirket bağlı ortaklığı Titra Teknoloji ile Orta Asya bölgesindeki bir müşteri arasında yeni iş ilişkisi gerçekleştiği açıklandı.

PNLSN – Şirket ile YDA Şirketler Grubu arasında, Kazakistan Astana'da sandviç panel üretimi konusunda ortaklık tesis edilmesi kapsamında prensip anlaşmasına varıldığı açıklandı.

RAYSG – Ocak – Nisan döneminde prim üretimi %159,6 oranında 8,9 milyar TL’ye yükseldi.

TRILC – DMO tarafından açılan Tıbbi Beşeri İlaç alım ihalesinin Turkfleks markası ile 62,6 milyon TL bedelle şirket uhdesinde kaldığı açıklandı.

TUPRS – Tiryaki Agro’nun Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı üretimi için Tüpraş'a hammadde sağlayacağı, 2029’dan itibaren 10 yıl süre ile yıllık 450.000 ton olarak öngörülen bitkisel ve hayvansal atık hammadde ihtiyacımızın asgari 300.000 tonluk kısmının tedarikini Tiryaki Agro veya iştiraklerinden sağlayacağı açıklandı.

TUPRS – Şirketin karbon emisyonlarının azaltılması kapsamında sürdürülebilir havacılık yakıtı üretim tesisi projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

UZERB – Probel Yazılım’ın %51’inin 117,5 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.

VBTYZ – Şirketin yurt içinde bir banka ile 1,5 milyon dolarlık iş sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

VAKBN – 361 milyon dolar ve 513 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofr+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.

YKBNK – Yurt dışında 519 gün vadeli 30 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

Kaynak: İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.