Piyasa gündemi

Küresel piyasalarda, ABD’de dün veri gündemi yoğundu. Açıklanan verilerin geneli beklentileri karşılayamadı.

Piyasa gündemi
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Küresel piyasalarda, ABD'de dün veri gündemi yoğundu. Açıklanan verilerin geneli beklentileri karşılayamadı. Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik sürerken, piyasalar eylül ayı ve sonrası için beklentileri korumaya devam ediyor. Bugün içinde ABD'de Bağımsızlık günü sebebiyle piyasalar kapalı olacağından önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Avrupa'da ise veri takvimi sakin görülmektedir.  

Yurt içinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinde, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret hacminin hedefledikleri şekilde ilerlediğini ve 100 milyar doları hedeflediklerini belirttiler. TÜİK tarafından haziran ayı enflasyonu açıklandı. Kurum olarak tahminlerimize yakın, aylık bazda yüzde 1,64 ve yıllık bazda yüzde 71,60 seviyesinde gerçekleşti. Veri sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında, dezenflasyon sürecinin başladığını söyledi. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışı sağlayacaklarını ekledi. TCMB Başkanı Fatih Karahan ise sadece haziran ayı verisiyle çıkarımın sağlıklı olmayacağını söyledi. Talepte dengelenmenin başladığını ancak enflasyonda henüz kat edecek mesafe olduğunu bu nedenle para politikasında sıkılığı koruyarak yola devam edeceklerini belirtti. Ticaret Bakanlığı'nın öncü verilerine göre haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 21,4'lük artışla 6,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bugün yurt içinde TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi açıklanacak. 

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 14:30 TR TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi Önem:Orta

BIST-100 Strateji

Enflasyonun beklentilerden daha iyi gelmesinin katkısıyla yükselişlerin güç kazandığı BIST-100 Endeksi günü %2,26 oranında değer kazanımıyla 10.682 puandan tamamladı. Dün ağırlığı yüksek olan banka, holding ve demir-çelik hisselerinde yoğunlaşan alımlar endeksi destekledi. Endekste yükseliş eğiliminin devamında 10.750 ve 10.825 kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir. Güçlü bir direnç bölgesi olarak izlediğimiz 10.800 üzeri tutunmalarda alımların yeni bir ivme kazandığı ve 10.900 – 11.000 bölgesine doğru yükselişlerin yaşanabileceğini değerlendiriyoruz. Olası kâr satışlarında ise 10.630 ve 10.575 seviyeleri kısa vadeli destek noktaları olup, devamında 10.500 destek olarak önem kazanacaktır. 10.500 altında düzeltme eğilimi hız kazanabilir. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Önemli şirket haberleri

TÜRK HAVA YOLLARI / THYAO 03.07.2024 20:34:44 Yönetim Kurulu tarafından alınan karara istinaden, şirket filosunda yer alan PW1100G-JM tipi motora sahip A320/321NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunların etkisini azaltmak amacıyla şirket ile International Aero Engines, LLC arasındaki Satın alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek şirketin oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır. (NÖTR)

Kaynak Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.