Piyasa gündemi

Hafta başından bu yana açıklanan verilerin fiyatlamalar üzerinde etkisi sınırlı kalıyor. Piyasalar, yarınki Avrupa Merkez Bankasının faiz kararını ve cuma günkü ABD istihdam verilerini bekliyor.

Piyasa gündemi
Yayınlama: 05.06.2024
0
A+
A-

Hafta başından bu yana açıklanan verilerin fiyatlamalar üzerinde etkisi sınırlı kalıyor. Piyasalar, yarınki Avrupa Merkez Bankasının faiz kararını ve cuma günkü ABD istihdam verilerini bekliyor. Bu verilere kadar temkinli seyirler sürebilir. Bugünün veri takviminde; ABD'de mayıs ayına yönelik ADP özel sektör istihdam değişimi, hizmetler PMI ve ISM imalat dışı PMI verileri takip edilecek. Avrupa tarafında, mayıs ayı hizmetler PMI ve Euro Bölgesi ÜFE verisi açıklanacak. Bugün veri bazlı hareketler görülebilir. 

Yurt içinde; bir habere göre birçok vergi muafiyeti, indirim, teşvik ve istisnanın kaldırılacağını, fon gelirlerinden alınan verginin artırılacağını söyleyen Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını da açıkladı. Hisse senetlerinden elde edilen kazançlar 2006 yılından itibaren vergi istisnasına tabi ve bu düzenlemede kısa vadede bir değişiklik olmasını beklemiyoruz. TCMB Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum gerçekleştirdi. Sunumda, sıkı para politikasının talebi dengeleyeceği, tasarrufları teşvik edeceğini belirtti. Bunun sonucunda negatif düzeylere düşecek olan çıktı açığının, dezenflasyon sürecinin önemli bir bileşeni olacağını da ekledi. Anayasa Mahkemesi içinde Cumhurbaşkanına TCMB başkanını süresinden önce değiştirme yetkisi de dahil çeşitli yetkiler veren KHK'nin birçok maddesini iptal ettiğini bildirdi. Rusya'da 10-11 Haziran tarihlerinde BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı yapılacak ve bu toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katılması bekleniyor. Kremlin Sözcüsü açıklamasında, Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu ilginin, Rusya'nın başkanlığında hazırlanan BRICS zirvesinin de gündeminde olacağını söyledi. Bugün içeride açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. 

Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 11:00 EuroB. Hizmetler PMI Önem:Yüksek
• 15:15 ABD ADP Özel Sektör İstihdam Değişimi Önem:Yüksek
• 16:45 ABD Hizmetler PMI Önem:Yüksek

BIST-100 Strateji

Önceki gün yaşanan yükselişlerin ardından satış baskısının yeniden artış kaydettiği BIST-100 Endeksi günü %1,82 oranında kayıpla 10.365 puandan tamamladı. Son haftalarda etkili olan satışlarla teknik görünümün zayıflama kaydettiği ve gün içi oynaklığın yüksek seyrettiği endekse karşı kısa vadede temkinli yaklaşımımızı sürdürüyoruz. Endekste 10.335 ve 10.290 seviyeleri kısa vadeli ilk destek noktaları olup, bu seviyeler altında 10.250 ve 10.200 seviyelerine doğru geri çekilmelerin devamı beklenebilir. Tepki alımlarının gözlenmesi halinde ise 10.420 – 10.465 ve 10.500 seviyeleri kısa vadeli direnç konumunda bulunmaktadır. 10.500 üzeri tutunmalarda 10.550 – 10.610 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilebilir. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Önemli sektör şirket haberleri

GALATA WIND / GWIND 04.06.2024 19:22:08 Şirket, 1Ç24’te 485 mn TL satış geliri (yıllık: -%17), 368 mn TL FAVÖK (yıllık: -%21) ve 209 mn TL net kar (yıllık: +%381) açıklamıştır. (SINIRLI NEGATİF)

Kaynak Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.