Petrol fiyatları karışık ekonomik sinyaller ve yatırımcı duyarlılığı ile düştü

İstanbul, 19 Temmuz (Hibya) – Petrol fiyatları, karışık ekonomik sinyallerin yatırımcı duyarlılığını zayıflatması ve doları artırmasıyla Cuma günü düşerek ikinci haftalık düşüşe hazırlandı.

Petrol fiyatları karışık ekonomik sinyaller ve yatırımcı duyarlılığı ile düştü
Yayınlama: 19.07.2024
2
A+
A-

Brent ham petrol fiyatları 51 sent veya yüzde 0,6 düşerek 0035 GMT itibariyle varil başına 84,50 dolara geriledi. ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri 72 sent veya yüzde 0,9 düşerek varil başına 82,10 dolara geriledi.

Bu arada, en büyük petrol ithalatçısı Çin'in üçüncü genel kurulundan somut teşvik önlemlerinin çıkmaması da emtialar üzerinde baskı yarattı ve resmi verilere göre ekonomi ikinci çeyrekte beklenenden daha yavaş bir hızda yüzde 4,7 büyüyerek ülkenin petrol talebine ilişkin endişeleri tetikledi.

Ekonomi cephesinde başka bir yerde, Japonya'nın çekirdek enflasyonu Haziran ayında canlandı ve büyük petrol piyasasında bir faiz artırımı için kapıyı açık bıraktı.

Haftalık bazda, Brent ham petrolü yaklaşık yüzde 0,5 düşerken, WTI yaklaşık yüzde 0,1 düştü.

Petrol fiyatları, ABD hükümetinin petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir haftalık düşüş bildirmesinin ardından önceki iki seansta bir miktar destek buldu.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.