Petlas’a Altın İhracatçı ödülü

Otomotiv sektörünün 2023 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirildi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Petlas, lastik sektöründeki ihracatıyla altın ihracatçı ödülünün sahibi oldu.

Petlas’a Altın İhracatçı ödülü
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Otomotiv sektörünün 2023 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirildi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde Petlas, lastik sektöründeki ihracatıyla altın ihracatçı ödülünün sahibi oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde otomotiv endüstrisinde 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşlar ödüllendirildi. En fazla ihracat yapan şirketlere platin, altın, gümüş ve bronz kategorilerinde ödül takdim edildi. AKO Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Petlas, otomotiv sektöründe Türkiye’nin 16’ncı büyük ihracatçısı olarak “Altın İhracatçı” ödülünün sahibi oldu. AKO Grup ise jant ve akü sektörlerindeki ihracatıyla İhracatın Şampiyonları listesinde 68’inci sırayı üstlenerek Bronz İhracatçı ödülü aldı.

“Ülkemizin ekonomik kalkınmasına da önemli katkı sağlıyor”

Bu prestijli başarıyı sürdürmekten dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirten AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Can Özcan, “Türkiye'nin otomotiv endüstrisi, uluslararası arenada rekabetçi olma mücadelesi verirken Petlas ve AKO Grup olarak bu mücadeledeki yerimizi sağlamlaştırmaya devam ediyoruz. Bu başarılar, nitelikli üretim ve ihracat gücümüzle sadece şirketlerimizin değil, aynı zamanda ülkemizin de üretim gücü ve kalkınmasının göstergesidir” dedi.

Petlas’ın yakaladığı başarıyı; kalite, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularındaki çalışmalarının bir sonucu olduğunu aktaran Mustafa Can Özcan, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Üstün teknoloji ile ürettiğimiz lastiklerimizle, başta Avrupa ve ABD pazarı olmak üzere tüm dünyaya rekor seviyede ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarı için emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Lastik sektöründe bayrak taşıyıcısı rolümüzle Türkiye'yi uluslararası pazarlarda temsil etmek ve büyümek için kararlıyız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.