Pera Yatırım’dan HMS’ye iştirak kararı

Pera Yatırım Holding A.Ş, Health Mobile Software Sağlık Mobil Yazılım ve Eğitim A.Ş’ye (HMS) iştirak etme kararı aldı.

Pera Yatırım’dan HMS’ye iştirak kararı
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Yönetim kurulumuz, şirketimizin yatırım stratejisi doğrultusunda karlılık oranları ve yabancı para cinsi gelir kapasitesi yüksek olan, Auto Train Brain (ATB) adıyla sağlık sektörüne yönelik olarak ürettiği yazılımla dünya nüfusunun yüzde 10'unu aşan bir oranda görülen özgül öğrenme güçlüğü yaşayan bireyler için çözüm ve eğitim paketi sunan HMS'ye iştirak edilmesine karar vermiştir. HMS'nin ana faaliyet konusu başta disleksi olmak üzere, gelişimsel öğrenme güçlüklerini gidermeye yönelik yazılım ve eğitim paketi ile yazılımın beyin aktivitelerine etkilerini ölçmeye yarayan elektronik başlık satmak olarak özetlenebilir.

2017 yılında Erciyes Teknopark'ta, TÜBİTAK'ın sağladığı fonla kurulan HMS, geliştirdiği ATB yazılımıyla disleksi, disgrafi, dispraksi, otizm, dikkat eksikliği, DEHB, anksiyete, depresyon, epilepsi, Alzheimer's ve zihinsel yetersizlik gibi durumlara yönelik çözüm yöntemi olarak egzersiz ve eğitim paketi yazılımı geliştirip üretip sunmaktadır. Hedeflediği geniş toplum kesimleri sayesinde her toplumun yüzde 50'sine hizmet verme kapasitesine sahip olan ATB içerisinde disleksi/normal ayrımı yapan, disleksi alt grubunu belirleyebilen ve kullanıcısına uygun özel eğitimi öneren yapay zeka modülleri bulunmaktadır. ATB ve ATB için geliştirilen özel başlık sayesinde kullanıcılar, kendilerine özel eğitim ve eğitime ilişkin 'nöro geribildirim' programlarına erişebilmekte ve beyin aktivitelerini iyileştirerek bilişsel yeteneklerini geliştirebilmektedir. ATB'nin etkinliği üzerinde yapılan klinik çalışmalarda kullanıcıların okuma becerilerinde ve bilişsel yeteneklerinde yüzde 100'e varan artışlar gözlemlenmiştir. Çocuklar için herhangi bir yan etki olmaksızın tüm dünyada en yüksek etki seviyesine (0,88) sahip non-invaziv bir çözüm yöntemi olarak ATB ürünü, sürekli ve sürdürülebilir bir iyileşme sağlamaktadır.   

Trive Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından hazırlanan şirket değerleme raporuna göre HMS'nin şirket değeri 272.927.922 TL (8.279.023 dolar) olarak hesaplanmıştır. Şirket değerleme raporu üzerinden yapılan pazarlıklar sonucunda, Pera Yatırım Holding A.Ş, HMS'nin rüçhan haklarını kısıtlayarak yapacağı sermaye artışına 2024 Eylül ayı sonuna kadar 3 taksitle toplam 600.000 dolar karşılığında yüzde 10 oranında iştirak edecektir. Pera Yatırım Holding A.Ş, 2024 Ekim ayında HMS ortaklarından Dr. Günet Eroğlu'na yapacağı 420.000 dolarlık ödemeyle ortaklık oranını yüzde 17'ye, 2025 Mart ayında yine Dr. Günet Eroğlu'na yapacağı 300.000 dolarlık ödemeyle ortaklık oranını yüzde 22'ye yükseltmiş olacaktır. HMS'ye iştirak edilmesiyle şirketimiz karlılığının orta ve uzun vadede olumlu etkilenmesi beklenmektedir.''   


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.