Pasifik Eurasia’nın BTK hattındaki taşımacılık faaliyetleri

Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu (BTK) hattındaki taşımacılık faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Pasifik Eurasia’nın BTK hattındaki taşımacılık faaliyetleri
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''7 Mayıs 2024 tarihli KAP duyurumuzda BTK hattında bakım onarım ve genişletme çalışmalarının tamamlanmış olduğunu ve hatta artan kapasite ile demiryolu yük taşımacılığına başlanacağını duyurmuştuk. 

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle kuzey koridorunda kapasitenin çok altında faaliyet olması, güneyde ise Aden ve Süveyş Kanalı'ndaki istikrarsızlık nedeniyle orta koridorun önemi artmıştır. Bu kapsamda, BTK hattında yaptığımız iş geliştirme çalışmaları neticesinde müşterilerimize tam parkur ya da kapıdan kapıya hizmet modeli ile sunulan imkanlar sonuçlarını vermeye başlamıştır. 

Son dönemde BTK hattı üzerinde yapılan taşımalar genellikle münferit konteyner taşımaları iken, ülkemizin önemli bir mobilite araçları üreticisine ait yarı mamul ithalat yüklerinden oluşan Çin'den Türkiye'ye blok tren taşıması şirketimizce gerçekleştirilmiştir. Söz konusu taşımaların düzenli olarak devam edileceği öngörülmektedir. Aynı zamanda bu taşıma, daha önce farklı taşıma modlarına ya da koridorlarına kayan yüklerin yeniden BTK hattına dönmeye başladığını göstermektedir. 

Çin'de geliştirdiğimiz ve planladığımız iş birlikleriyle ortaklıklarımızın çalışmalarının, orta koridor üzerindeki diğer ülkelerde devam eden iş geliştirme faaliyetlerimizin, önümüzdeki dönemde Çin-Türkiye ve Çin-Avrupa veya tersi yönde demiryolu taşıma hacmimizin önemli ölçüde artmasına katkı sağlayacağı öngörülmektedir.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.