Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Çin’le dostluğumuz sarsılmaz

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan ve Çin arasındaki dostluğun sağlam ve sarsılmaz olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Çin’le dostluğumuz sarsılmaz
Yayınlama: 05.06.2024
0
A+
A-

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan ve Çin arasındaki dostluğun sağlam ve sarsılmaz olduğunu söyledi.

Şahbaz, dün başlatılan Çin ziyareti arifesinde Çin Medya Grubu’na verdiği röportajda, son Çin gezisine yönelik büyük beklentileri olduğunu belirterek iki ülkenin çeşitli alanlardaki işbirliğini daha da derinleştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Başbakan Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Pakistan ve Çin samimi kardeştir, iki halk arasındaki bağlar güçlüdür. Çin’in en büyük sıkıntı çektiğimiz dönemlerde bize yardım eli uzatmasını asla unutmayacağız.”

Şahbaz, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru inşasını yeni bir seviyeye taşımak amacıyla iki ülke arasındaki ilgili projelere yönelik yatırımın artırılmasını ve iki ülkenin işletmeleri arasındaki diyaloğun derinleştirilmesini beklediklerini söyledi.

 Tek Çin ilkesine kararlılıkla bağlı olduklarını hatırlatan Şahbaz, Taiwan’ın Çin toprağından ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak bunun geçmiş ve gelecekteki hükümetlerin sadık kaldığı bir ilke olduğunun altını çizdi.

Çin tarafından ortaya koyulan üç küresel inisiyatifin aktif bir şekilde hayata geçirilmesi için Çin’le ortaklaşa çaba göstereceklerini belirten Şahbaz, bu inisiyatiflerin dünyaya barış, kalkınma ve refah getireceğine inandıklarını kaydetti.

Şahbaz, ülkesindeki yoksulluğun azaltılması için Çin’in kalkınma deneyimlerinden örnek almanın Çin gezisinin gündemlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.