Öztrak: Türkiye, Mart ayında yüzde 70’in üzerinde gıda enflasyonuyla OECD şampiyonu olmuş

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) üye ülkelerin Mart ayı gıda enflasyonunu gösteren grafik hazırladıklarını açıkladı.

Öztrak: Türkiye, Mart ayında yüzde 70’in üzerinde gıda enflasyonuyla OECD şampiyonu olmuş
Yayınlama: 29.05.2024
1
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) üye ülkelerin Mart ayı gıda enflasyonunu gösteren grafik hazırladıklarını ve Türkiye'nin gıda enflasyonunu gösteren çubuğun grafiğe sığmayınca, yüzde 10 ile yüzde 50 arasını kesmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Mart ayında yüzde 70'in üzerinde gıda enflasyonuyla OECD şampiyonu olduğunu belirten Öztrak, ikinci sıradaki İzlanda'da gıda enflasyonunun ise yüzde 7,1'le Türkiye'nin onda biri olduğunu duyurdu.

Milletvekili Öztrak, gıda enflasyon sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Hükümete sorarsanız, “enflasyon dünyanın sorunu” diyor. Ama bu grafik, Türkiye'de yaşanan gıda enflasyonun “dünyanın sorunu” değil; bal gibi “Erdoğan'ın tuhaf politikalarının sonucu” olduğunu gösteriyor. İşte 10 bin lira aylık alan emekli bu zulme itiraz ediyor, açlık sınırı altındaki asgari ücretle hayata tutunmaya çalışan emekçi buna isyan ediyor, gününü siftah etmeden geçiren esnaf, bunun için kara kara düşünüyor…”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.