Öztrak: Reel Kesim Güveni, ilk defa iyimserlik sınırı olan 100 puanın altına indi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Reel Kesim Güven endeksinin 48 ay sonra ilk defa iyimserlik sınırı olan 100 puanının altına indiğini belirtti.

Öztrak: Reel Kesim Güveni, ilk defa iyimserlik sınırı olan 100 puanın altına indi
Yayınlama: 25.07.2024
1
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı'nın da son 4 aydır ara vermeden gerilediğini belirterek, “Ekonomiye güvende ibrenin kötümsere dönmesinin en önemli sebebi, son 3 ayda siparişlerdeki düşüş olarak görünüyor” dedi.

Milletvekili Öztrak, genel gidişata ilişkin beklentide ciddi bir bozulmanın olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Mevcut siparişler, sabit sermaye yatırımları, önümüzdeki 3 ayda istihdam beklentisi gibi alt endeksler de geriliyor. Bütün bunlar, önümüzdeki dönemde ekonominin giderek yavaşlayacağını gösteriyor. Türkiye, milletimizin kursağından kesilen lokmalarla dolar bazında rekor faizler ödüyor. Paradan para kazananlar, milletimizin alın terinin dışarıya peşkeş çekildiği bu sıcak para partisinde çılgınca eğlenip karlarına kar katarken, fatura; açlık sınırı altında asgari ücretle hayata tutunmaya çalışanlara, bırakın asgari ücreti, asgari ücretin çok altında aylık alıp, ulufe gibi “500 lira ek zam” takdir edilen emeklilere, dar ve sabit gelirlilere çıkıyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.