Öztrak: Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün açıkladığı faiz kararını değerlendirdi.

Öztrak: Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TCMB'nin faizi sabit tutma kararını değerlendirdi.

Öztrak şunları hatırlattı:

“Merkez Bankası önce enflasyonda zayıflamanın Mayıs ayında “geçici bir kesintiye” uğradığını söyledi. Sonra “Temmuz ayında enflasyonun geçici olarak artacağını” söyledi. Temmuz ayı enflasyon verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı “Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı” dedi. Bugün de TCMB “Temmuz ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, önceki aya kıyasla sınırlı bir şekilde yükseldi” dedi.  Faizi yüzde 50’de bıraktı. Mayıs’ta geçici etki… Haziran’da geçici etki… Temmuz’da geçici etki ardından ana eğilimi önceki aya göre sınırlı şekilde artan enflasyon.”

Bu geçici etkilerin ve sınırlı artışların vatandaşın tenceresini cüzdanını “kalıcı” olarak boşalttığını belirten Faik Öztrak “Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak. Enflasyonu açıkça düşüremiyoruz diyemiyorlar da “geçici”, “sınırlı artış” gibi laflarla milletimizi oyalıyorlar. Ne demişler oynamasını bilmeyen gelin yerim dar demiş yerini genişletmişler, bu defa da yenim dar demiş.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.