Öztrak: “Bütçe Emanetleri” hesabından, Haziran ayında 92 milyar lira ödendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Bütçe Emanetleri” hesabından Haziran ayında 92 milyar lira ödendiğini bildirdi.

Öztrak: “Bütçe Emanetleri” hesabından, Haziran ayında 92 milyar lira ödendi
Yayınlama: 23.07.2024
0
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, hükümetin geçen yıl sonunda 730,9 milyar TL bütçe ödeneğini “Bütçe Emanetleri” hesabına aldığını ve ödenmesini 2024’e bıraktığını hatırlattı.

Öztrak, “Geçen yıl şişirilen 'Bütçe Emanetleri' hesabından, 2024 yılının sadece Haziran ayında 92 milyar lira ödendi” dedi.

Bu kalemden, tek ayda bu büyüklükte bir ödeme daha önce hiç görülmediğini vurgulayan Milletvekili Öztrak, şunları söyledi:

“Saray ve ekonomi yönetimi geçen yıl sonunda ödemeyerek emanete aldığı parayı bu yıl harcayarak gerçek bütçe açığının üstünü örtüyor. Bu paraların nereye harcandığını takip etmeyi zorlaştırıyor. Güvenilirliğin en önemli şartlarından biri olan saydamlığı ihlal ediyor. Sonra da, 'güvenin artmasıyla enflasyonun düşmesini' bekliyor. Buna karşın, saydamlığın ve hesap verebilirliğin olmadığı yerde, tüketici güveni son on bir ayın en sert aylık düşüşünü kaydetti.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.