Özgür: Türkiye’nin birliği kırmızı çizgimizdir

İzmir, 13 Ekim (Hibya) – İş Dünyası Federasyonu Genel Başkanı Taner Özgür, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasa değişikliği önerisine ilişkin açıklama yaptı.

Özgür: Türkiye’nin birliği kırmızı çizgimizdir
Yayınlama: 13.10.2024
2
A+
A-

İş Dünyası Federasyonu Genel Başkanı Taner Özgür, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un “Anayasada yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ tabiri değiştirilmelidir” açıklamasına tepki gösterdi. Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, bu tür değişikliklerle Türkiye’nin temel değerleriyle oynanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Taner Özgür, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinin ve bütünlüğünün tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “Türkiye’nin anayasası, halkın iradesinin ve devletin devamlılığının teminatıdır. Bu tür hassas maddelerde yapılacak herhangi bir değişiklik, sadece ülkemizi bölme girişimlerine zemin hazırlar. Türkiye ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür, bu ifade kırmızı çizgimizdir” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarının tehlikeli bir sürecin başlangıcı olabileceğine işaret eden Özgür, “Anayasada yapılacak değişiklikler, milli birliğimizi zayıflatmamalı, aksine güçlendirmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine zarar verecek her türlü öneriye karşı duracağız. Devletin bütünlüğü üzerinde oynanacak oyunlara asla geçit vermeyeceğiz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.