Özel: Milletin vicdanında çok olumsuz yere doğru gidiyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına ilişkin açıklama yaptı.

Özel: Milletin vicdanında çok olumsuz yere doğru gidiyorsunuz
Yayınlama: 04.07.2024
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özel’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Süren savunmaları, ifadeleri hepsi bir yana Saniye Ateş konuştu ve aslında bence orada söylenebilecek bunun üzerine bir kelime kalmadı. Oğlunu vuranları değil, vurdurtanların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi. Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı dedi. Acılı bir anne, yalan atacak hali yok. Öldürüleceğini bilen oğlunun kendisinin hayatını kurtarmak için kimlerle konuşmaya çalıştığını tane tane anlattı.

Ezberletilmiş ifadeler, daha önceki ilk ifadelerinin hiçbirini hatırlamayan hepsini geri alan, suçu üstüne alan ve meseleyi bir adi cinayet olarak göstermeye çalışanların neye çabaladıkları, kimleri korudukları ve bu siyasi cinayetin nasıl gösterilmeye çalışıldığını hep birlikte izliyoruz. Sinan Ateş’in cenazesinde isyan eden arkadaşları gözyaşları içinde annesini dinliyorlar ve bir siyasi hareketin ve bir siyasi partinin veya bir başka yapının iyi niyetle takipçileriyle, o yapının birtakım suç örgütlerini de kullanarak suça bulaşmış olan bazılarından vicdanen nasıl ayrıştıklarını hep birlikte görüyoruz.

Bu mızrak bu çuvala artık sığmaz. Bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütleriyle temas eden çürükleri ayırmazsanız. Bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. İllegal yapılarla iş birliği içinde olan birkaç çürümüşü ayıklayıp bu yükten hepiniz kurtulun. Milletin vicdanında çok olumsuz yere doğru gidiyorsunuz. Bu iş vicdan meselesidir. Unutmayın burada siyasi bir hesap yapıyorsanız da vicdanı olanlar, vicdansızları her zaman yenerler.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.