Özel: Millet artık CHP’nin iktidar olmasını beklemekte

Ankara, 7 Eylül (Hibya), CHP Genel Başkanı Özgür Özeli CHP Tüzük Kurultayının ikinci gününde açıklama yaptı.

Özel: Millet artık CHP’nin iktidar olmasını beklemekte
Yayınlama: 07.09.2024
2
A+
A-

Özgür Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Parti 31 Mart'ta birinci parti oldu. Herkes iktidarın bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin, 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklinin, asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, işsizlerinin ve umutsuz gençlerin erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok.

AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler.

Tüm seçmenlere şunu dedik; bizim adaylarımız yerel seçim adayı, belediye başkan adayı. Bu bir genel seçim değil. Bunu bir genel seçim havasına sokmasınlar. Buradaki oyunuz bir sarı karttır, kırmızı kart değildir. Biz bunu istismar etmeyeceğiz. 

Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki bu oyla bir erken seçim çağrısı yapalım. O gece dedim ki bu oyu araçsallaştırarak bir erken seçim talebine bulunmayacağız.

O günden sonra bizden erken seçim çağrısı bekleyen bazı çevreler rahatsızlık duydu. Bir gerçek var 31 Mart'ta aldığımız oyu gösterip erken seçim demedik ama geçim olmazsa seçim olur dedik.

AK Parti, kendisine oy verenleri bile pişman etti. Asgari ücrete ara zammı bile vermeyip 17 bin lirayla onları geçinmeye zorluyorsa, çiftçi isyan edip yollara ürünleri döküyorsa, işsiz gençlerin umutsuzluğu kat kat artıyorsa, erken seçim istemeyiz dememizle aynı kefeye kimse koymasın.

Bizim geçim olmazsa seçim olur dememiz boşa bir laf değildir. Bu şartlar bize adım adım bir sandığı getirecektir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır.

Bize kalırsa sayın Erdoğan, kendiliğinden aday olamazdı. YSK’nın o kararı çerçevesinde bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan bir daha aday olamaz. Bir erken seçim olursa Anayasa’ya göre son bir kez aday olabilir

 4,5 sene milleti yoksul bırak, işsiz bırak, 6 ay kala Hadi seçimleri yenileyelim. Biz orada yokuz. Net olarak söylüyoruz.  Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. 

Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır. Biz gelecek sene kasım ayında erken seçim yapmaya, yoksullaştıran bu yönetime son vermeye hazırız. Eğer cesaretiniz varsa kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım.

Gelecek sene kasım ayında varsanız Cumhuriyet Halk Partisi buradadır ve sonuç değişmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin birinci partisidir. Seçimsiz 4 yıl-5 yıl diyen seçimden kaçıyordur. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin ikinci yüzyılında bu ülkeyi AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na bırakmaya hiç niyetli değildir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.