Özel: Fotoğraf, Türkiye’nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Özel: Fotoğraf, Türkiye’nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir
Yayınlama: 30.05.2024
2
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

Hakim odasındaki silahlar

“Fotoğraf Türkiye’nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir. Türkiye’de elbette tüm yargı mensuplarını töhmet altında bırakmak istemeyiz ama Türkiye’de seyyar giyotinler var.  Birilerinin talimatıyla mahkeme mahkeme gezdirilen ve adaleti katleden giyotinler var.

Türkiye’de kimin hapse gireceğine bizim dünya liderimiz, hapisten kimin çıkacağına da dünyanın öbür liderleri karar veriyor. Bu kararların altına imza atanlar hepimiz adına karar veriyor gibi yapıyorlar ama aslında talimatları yerine getiriyor. Talimatları yerine getirirken Görünen o ki sadece  aldıkları maaşla yetinmiyorlar. Altındaki Türkiye’de satılan en pahalı araba. Sorulunca borsada kazandım demiş.

Duvardaki silahlar ise devlete güveni tesis etmesi gerekenlerin kendisini devlet adına hepimiz adına silah taşıması gereken ve onlar silah taşıyınca bizim taşımamamız gereken kolluk kuvvetlerinin zimmetli silahlarının bir kişiyi zimmetli silahın 15 katını duvarda sergilemektedir. Uzun namlulu silahlar dahil. Bunlar birileri adına orantısız, kanunsuz ve anayasa dışı güç kullanarak bu gücün sarhoşluğuyla altlarında pahalı arabaları, arkalarında uzun namlulu sılalarıyla hepimize meydan okuyorlar. Bu bir demokrasi görüntüsü değildir, bu bir başkaldırı meselesidir.

O, orada oturdukça nasıl Adalet Bakanı Yılmaz Tunç koltuğunda oturacaktır. Bir an önce HSK’nın harekete geçmesi gerekiyor. Öyle fotoğrafından ve altındaki arabasından haberdar olmadığımız yüzlerce şımarık var.”

Sokak hayvanları

“Bir sonraki adımı AK Parti’nin sunacağı kanun teklifinde görmemek isteriz. Bir sonraki adımla kimse kimseyi tehdit etmesin, ya da o bir sonraki adıma psikolojik bir zemin hazırlamaya kalkmasın.

Yapılacak iş; bugüne kadar ertelenen kısırlaştırma kampanyasının 81 ilde 973 ilçede başlatılmasıdır.

Birilerinin kararıyla bu topraklarda milyonlarca canın katledilmesine asla izin vermeyiz. “


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.