Özdağ: IMF’siz IMF programının fitili geçtiğimiz ay ateşlendi

Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, hükümetin Uluslararası Para Fonu (IMF) yerine Dünya Bankası ile iş birliği yapma kararını eleştirdi.

Özdağ: IMF’siz IMF programının fitili geçtiğimiz ay ateşlendi
Yayınlama: 16.05.2024
3
A+
A-

Özdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hükümetin IMF’ye başvurmaktan kaçınıp Dünya Bankası’na yönelmesini eleştirerek, “IMF’siz IMF programının fitili geçtiğimiz ay ateşlendi. Bu minvalde, Dünya Bankasından iki üç yıl içinde ülkemize tam 18 milyar dolar para girecek. IMF ile anlaşma yapan Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerini neredeyse ihanet derecesinde suçlamıştı.” dedi.

Hükümetin geçmişte IMF ile ilişkiler konusunda takındığı tutumu da eleştiren Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tavrını siyasi bir manevra olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

“IMF'nin emekçiyi, dar gelirliyi ezen, can yakan zamanın ekonomik tedbirlerinden illallah etmiş milletimizin bu hassasiyetini de çok iyi istismar etmişlerdi. Yirmi küsur yıl sonunda ülkemizi ve milletimizi maruz bıraktığı ekonomik iflasın bir sonucu olarak namert muamelesi yaptıkları IMF'ye gidip borç istemenin siyasi olarak kendisini yıpratacağını düşündüğünden olacak ki IMF yerine Dünya Bankasına gittiklerini görüyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.