Özdağ: Bozkurt işaretinin herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Başkanlık Divanı üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Özdağ: Bozkurt işaretinin herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, CHP Genel Başkanı Özel'i CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye'nin en önemli gündeminin hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı olduğunu söyleyen Özdağ, ''Her gün bin ile bin 250 kişinin sınırlardan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması, bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı.'' dedi.

Özdağ, bir tanesinin Ottawa Anlaşması'ndan Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Diğeri ise, sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenleme ile silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler ve gereken kurumlarla nasıl bir iletişim içerisinde olacağını da ifade etti.''

“Bozkurt” işareti tartışmalarına da değinen Özdağ, ''Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar. Bu herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Afganistan'ın kuzeyinde yaşayan Türkler de yapıyor bunu. Sibirya'da yaşayan Türkler de yapıyor. Azerbaycan'da yapan, Tebriz'de on binlerce kişi yapıyor bunu. Bence Alman devletinin, Bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur.'' diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.