Osmangazi’den üniversite tercihi yapacak gençlere destek

Osmangazi Belediyesi, üniversite adayı gençlerin tercih yapmalarına destek olmak adına Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği hizmeti vermeye başladı.

Osmangazi’den üniversite tercihi yapacak gençlere destek
Yayınlama: 25.07.2024
2
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Yükseköğretim Kurumu Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan üniversite adaylarına destek olmak adına ilçenin üç farklı noktasında Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği merkezleri oluşturdu.

Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi ve Emek Yetenek Evi’nde kurulan tercih noktalarında, uzman eğitmenler tarafından gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre ücretsiz danışmanlık yapılıyor.

Gençlere en doğru üniversiteyi ve bölümü seçebilmeleri konusunda katkı sağlayacak olan Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği merkezleri, 25-29 Temmuz tarihlerinde saat 10 ile 19 arasında üniversite adaylarına hizmet verecek.

Emek Yetenek Evi’nde oluşturulan Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği merkezinde üniversite adaylarına danışmanlık desteği veren Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Bahadır Şimşek, “Öğrencilerimize ve velilerine, üniversitelerin artı ve eksi yönlerinin yanı sıra kampüs hayatı, seçecekleri bölümlerdeki iş imkanları, günümüzün gözde meslekleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.