Osmangazi’de Uluslararası Balkan Festivali düzenlendi

Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali gerçekleştirildi.

Osmangazi’de Uluslararası Balkan Festivali düzenlendi
Yayınlama: 28.08.2024
2
A+
A-

Osmangazi Belediyesi ve Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM) işbirliğinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali, yapıldı.

Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Karadağ’dan festivale katılan 7 dans gurubunun yanı sıra Rumeli Halk Dansları ve NAKEM Halk Dansları toplulukları da gösteri gerçekleştirdi. Festivalin sonunda ise Rumeli Semih konser verdi.

Düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, NAKEM Başkanı Celal Yalçın, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan ve binlerce Bursalı katıldı.

Bursa’nın bir Balkan şehri olarak bilindiğini ifade eden Başkan Aydın, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde, özellikle Balkanlardaki bütün etkinlikleri devam ettirme kararı aldık. Göreve başladığımızın dördüncü haftasında Bosna Hersek’te düzenlenen etkinliğe katıldık. Kosova’da yapılan 1. Murad Hüdavendigar’ı anma törenlerini devam ettirdik. Bu hafta Kozlukebir Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreş etkinliği var. Bu etkinliği de destekliyor ve katkıda bulunuyoruz. Balkanlardaki soydaşlarımızın hayatlarını devam ettirebilmesi için bizlerin desteği çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak sonuna kadar onların yanlarında olacağız ve sonuna kadar desteğimiz devam edecek.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.