Osmangazi’de Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ile Genç Kafe açıldı

Osmangazi Belediyesi, aynı çatı altında ilçeye kazandırdığı Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe’yi düzenlenen törenle hizmete açtı.

Osmangazi’de Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ile Genç Kafe açıldı
Yayınlama: 20.07.2024
2
A+
A-

Osmangazili kitapseverler, zengin kitap koleksiyonuna sahip kütüphanenin raflarından aldıkları Türk ve dünya klasiklerini konforlu bir ortamda okurken, gençler de uygun fiyata aldıkları lezzetli kahvelerini yudumlayacak.

Türk klasikleri, dünya klasikleri ve güncel edebiyat kitaplarından oluşan 10 bin kitap kapasitesine sahip Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı dokuzuncu kütüphane oldu.

Açılışını yaptıkları kütüphanenin ismini aldığı Hasan Ali Yücel’in Milli Eğitim Bakanlığı’na liyakatle gelmiş bir felsefe öğretmeni olduğuna dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Günümüzde Milli Eğitim’in durumunun içler acısı olduğunu görüyoruz. O yüzden Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç gibi isimler çok önemli. Bu değerli eğitim neferlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Hasan Ali Yücel gibi kıymetli bir öğretmen ve eğitim adamının ismini, burada yaşatıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bir sonraki kütüphanemizin ismine de İsmail Hakkı Tonguç’un adını vereceğiz” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.