Osmangazi’de Bir Yaz Gecesi Rüyası sahnelendi

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu 2023-2024 dönemi öğrencileri, William Shakespeare’in aşk ve rüyalar üzerine kaleme aldığı en büyük komedisi olan Bir Yaz Gecesi Rüyası’nı sahneledi.

Osmangazi’de Bir Yaz Gecesi Rüyası sahnelendi
Yayınlama: 26.06.2024
2
A+
A-

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu 2023-2024 dönemi öğrencileri, İngiliz William Shakespeare’in en çok sahnelenen ve en çok izlenen oyunlarından Bir Yaz Gecesi Rüyası’nı izleyicilerle buluşturdu. Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kübra Tüzgün tarafından uyarlanan oyun, Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahnelendi. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda düş ve gerçeklik oyun boyunca sürekli yer değiştirirken insana özgü duygusal karmaşa da gözler önüne serildi.

Osmangazi’de Bir Yaz Gecesi Rüyası sahnelendi

Ana teması aşk ve evlilik olan oyun, Antik Yunanistan’da bir düğün şenliğinde geçiyor. Karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapıldığı Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda karşılıklı sevginin önüne kim nasıl bir engel koyabilir?” sorusu irdelendi. Her şeyin geçiciliğinin yanında aşkın kalıcılığı ve er ya da geç bütün yanlışların üstesinden gelebilme gücünün eğlenceli bir dille izleyiciye aktarıldığı oyunda hem gerçek hem de hayali öğelere yer verilirken, mitolojik öğelere de çokta başvuruldu.

Osmangazi’de Bir Yaz Gecesi Rüyası sahnelendi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.