Osmangazi’de 6 ayda 2 bin 170 kedi ve köpek kısırlaştırıldı

Osmangazi Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 2 bin 170 sokak hayvanını kısırlaştırarak, Bursa’daki 17 ilçe arasında en fazla kısırlaştırma yapan belediye oldu.

Osmangazi’de 6 ayda 2 bin 170 kedi ve köpek kısırlaştırıldı
Yayınlama: 03.07.2024
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, hem toplum güvenliğini sağlamak hem de can dostların hayatını koruma altına almak için kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi.

Sokaklarda devriye gezmenin yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, tespit ettikleri başıboş sokak hayvanlarını Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek kısırlaştırıyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılının ilk yarısında kedi ve köpek olmak üzere toplam 2 bin 170 sokak hayvanını kısırlaştırdı.

Yürütülen kısırlaştırma çalışmalarıyla, sokak hayvanlarının toplum için tehlikeli olmasını engelleyen Osmangazi Belediyesi, can dostların yaşam hakkını da koruyor. 2024 yılının ilk yarısında yapılan kısırlaştırmalar ile Osmangazi Belediyesi, Bursa’daki 17 ilçe arasında en fazla hayvan kısırlaştıran yapan belediye oldu.

Can dostlarımız, yaşamlarımızı daha da güzelleştiren canlılardır diyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Sokak hayvanlarının, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini doğru buluyoruz. Etkin kısırlaştırma ile artan başıboş hayvan popülasyonu azaltabiliriz. Dünyamızın, şehirlerimizin ve hayatlarımızın birer parçası olan sokak hayvanlarını uyutmak yerine, bu canlıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi, onlara daha iyi bir yaşam sağlamayı ve toplumda yaşanan sorunları azaltmayı amaçlamalıyız.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.