OSBÜK Genel Kurulu'nda Yeşil Dönüşüm Vurgusu

Türkiye’deki 403 organize sanayi bölgesinin (OSB) çatı kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), 22. Olağan Genel Kurulu’nu 26 Haziran 2024 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan OSBÜK Başkanı Memiş Kütücü, katılımcılara teşekkür ederek söze başladı.

OSBÜK Genel Kurulu'nda Yeşil Dönüşüm Vurgusu
Yayınlama: 26.06.2024
1
A+
A-

Başkan Kütücü, OSB camiasının her zaman üretimin yanında olan ve Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncülerinden olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na teşekkür etti. OSBÜK’ün 2002 yılında kurulduğunu belirten Kütücü, kuruluşundan bu yana görev yapmış tüm başkanlara, yönetim kurulu üyelerine ve çalışanlara şükranlarını sundu. Özellikle kurucu Başkan Bülent Koşmaz’ı anarak, vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi.

OSBÜK Genel Kurulu'nda Yeşil Dönüşüm Vurgusu

OSBÜK’ün 81 ildeki organize sanayi bölgelerinin tek çatı kuruluşu haline geldiğini vurgulayan Kütücü, OSB’lerin sorunlarına çözüm üretme gayretinde olduklarını ve güçlü bir köprü haline geldiklerini ifade etti. Konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde OSB camiasına ve Türk sanayisine hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Kütücü, 2020 yılından bu yana yaşanan zorlu dönemlere rağmen organize sanayi bölgelerinin üretimden ödün vermediğini söyledi. OSB’lerin Türkiye’deki sanayi üretiminin %45’ini gerçekleştirdiğini ve 67 binin üzerinde fabrika ile 2 milyon 600 binin üzerinde istihdam sağladığını kaydetti.

Toplantıda ayrıca, OSB’lerin dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarından bahsedildi. Başkan Kütücü, OSBÜKbulut Projesi, Dijital Elçi Programı ve Enerji İzleme Sistemi gibi projelerle dijital dönüşümü desteklediklerini belirtti. Yeşil OSB Sertifikası almaya hak kazanan 9 OSB ve TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan bir OSB’nin belgeleri Bakan’ın teşrifleriyle takdim edildi.

Kütücü, Türkiye’nin üretimle kalkınan bir ülke olması için organize sanayi bölgelerinin güçlendirilmesi gerektiğini ve yeni sanayi alanları kazandırmanın önemini vurguladı. Son bir yılda 12 milyon 790 bin metrekare büyüklüğünde 10 yeni OSB’nin kurulduğunu belirterek Bakan’a teşekkür etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu olarak, OSB’lerin kazanımlarını artırmaya devam edeceklerini söyleyen Kütücü, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Türk sanayisine liderlik etme vizyonunu daha da güçlendireceklerini ifade etti. Başkan Kütücü, genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.