Ortopedi uzmanından ‘acemi kasaplara’ uyarı

Şanlıurfa, 14 Haziran (Hibya) – Siverek Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde görevli Uzman Doktor Ahmet Yiğitbay yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla dikkatsizlik sonucu oluşabilecek kesilere karşı acemi kasapları uyardı.

Ortopedi uzmanından ‘acemi kasaplara’ uyarı
Yayınlama: 14.06.2024
4
A+
A-

Uzman Doktor Yiğitbay, Kurban Bayramı’nda herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermemek için kurbanlık hayvanların mutlaka kendi alanında deneyimli kişiler tarafından kesilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kurban Bayramı nedeniyle özellikle acemi kasapların yaptığı kesimlerde el ve el bileği kesileri sık görülmektedir. Ayrıca hayvan tepmesi sonucu uzuvlarda kırıklar görülebilmektedir. Bu tarz yaralanmaları önlemek için kurbanlık hayvanlar mutlaka profesyonel bir ekip tarafından kesilmelidir.” dedi.

Kesi durumunda sağlık kuruluşuna başvurana kadar bölgenin temiz bir suyla yıkanası ve temiz bir örtü ile kapatılması gerektiğini söyleyen Yiğitbay, “Özellikle aktif kanamanın olduğu uzuvda yara yerine temiz bir bezle kompresyon uygulanmalı ve kesi olan ekstremite kalp hizasından yukarı alınarak ivedilikle sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.” diye konuştu.

Yiğitbay, kurban kesimi sırasında uzuv kopmalarının da görülebildiğine dikkati çekerek, “Uzuv kopması durumunda da yara yeri yıkanıp temiz bir bezle sarılmalı, kopan uzuv parçası temiz bir beze sarılarak buz ile kaplı bir poşete konmalı ve acil olarak sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.” ifadesini kullandı.

Bayram süreci boyunca acil servislerin açık olduğunu ve olası bir yaralanma durumunda hemen hastaneye başvurulmasının çok önemli olduğunu ifade eden Yiğitbay, kazasız bir Kurban Bayramı geçirilmesi temennilerinde bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.