Orta Avrupa’daki şiddetli hava koşulları sellere neden oldu

Stockholm, 15 Eylül (Hibya) – Şiddetli ve sürekli yağmur Orta Avrupa’nın birçok yerinde yetkilileri alarma geçirdi.

Orta Avrupa’daki şiddetli hava koşulları sellere neden oldu
Yayınlama: 15.09.2024
0
A+
A-

Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya gibi ülkelerde sel felaketi ve toplu tahliyelerin yaşanmasından endişe ediliyor.

Polonya ve Çek medyası iki ülkede yeni sel felaketleri yaşandığını bildirirken, çok sayıda kişi elektriksiz kaldı.

Çek Cumhuriyeti'nde meteoroloji uzmanları ülkenin büyük bölümünde, özellikle de doğu kesiminde sel uyarısında bulunuyor. Çek Cumhuriyeti'nde birçok yerde halk tahliye edilmek zorunda kaldı ve bazı bölgelerde sel nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Çek medyası Blesk,  bu akşam yetkililerin Jeseník bölgesinde sele maruz kalan bölgelerden 120 kişiyi tahliye ettiğini yazıyor.

Bugün Çek Cumhuriyeti'nin güneydoğusunda yer alan ve 400 bin'den fazla nüfusa sahip Brno kentindeki bir hastanede bulunan 180 hasta da bölgedeki sel korkusu nedeniyle tahliye edildi.

Çek medyasına göre, polis memurları sel durumunun kritik olduğu yerlerde kitlesel olarak bulunacak şekilde konumlandırıldı.

Ayrıca başkent Prag'da Vltava Nehri'nden gelen suyu durdurmak için kum torbaları kullanılmaya başlandı.

Çek Başbakanı Petr Fiala, bir kriz toplantısının ardından televizyonda yaptığı açıklamada sıkıntılı günlerle karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Polonya medyası TVN24'e göre Polonya'da Ulusal Acil Durum Merkezi, Kłodzko bölgesi sakinlerine sel nedeniyle bir uyarı yayınladı.

Ülke ayrıca tam hazır durumdaki asker sayısını bin 500 kişi artırdı, böylece şu anda yardıma hazır toplam 4 bin asker var.

Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Slovakya'nın her birinde 100 bin kadar itfaiyecinin acil durum müdahalesinin bir parçası olması istendi.

Aşağı Avusturya eyaletinin valisi Johanna Mikl-Leitner ''Önümüzdeki saatler acil servislerimiz ve çok sayıda yurttaşımız için büyük bir dayanıklılık sınavı olacak.'' dedi.

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, önümüzdeki birkaç gün içinde aşırı kabarık nehir ve derelerde daha fazla yağış beklentisinden korkuyor.

Nehammer, X'teki profilinde henüz zirveye ulaşılmadığını ve önümüzdeki günlerin etkilenen nüfus ve acil durum hizmetleri için son derece zor ve zorlu olacağını söylüyor.

Yağışlı hava ve yükselen su seviyelerinin Pazar günü gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.