ORSİAD Başkanı Çamur: Yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, üzerinde çalışılan yeni vergi paketi düzenlemesine ilişkin dernek üyeleri ve yönetimin görüşlerini paylaştı.

ORSİAD Başkanı Çamur: Yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi
Yayınlama: 02.07.2024
3
A+
A-

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, dernek olarak öteden beri her fırsatta “daha sağlıklı ve adil bir vergi sistemi” isteklerini dile getirdiklerini hatırlattı.

Başkan Çamur, “Hazine ve Maliye Bakanlığımızın son çalışmasının, bu beklentimize karşılık vermesini umuyoruz. Elbette devlet vergilerle ayakta duruyor. Ancak vergiyi tabana adil yayan, kayıp kaçağı önleyen, KOBİ’lerin ve ihracatçının yükünü ağırlaştırmayan yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi.” dedi.

ORSİAD Başkanı Çamur, yeni vergi taslağında, “Kar etsin veya etmesin, tüm şirketlerin cirosundan vergi alınması, bazı kritik sektörlere uygulanan istisnaların kaldırılması” gibi maddelerin olduğuna da işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu maddelerin mutlak surette gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Teknoloji üreten şirketleri koruyan, ihracatçının önüne yeni engeller koymayan, KOBİ’lerin yükünü daha da artırmayan düzenlemeler, yalnızca o sektörleri ve firmaların değil, ülke ekonomisinin geleceğini de koruyacaktır. Evet, kayıt dışılıklara göz yumulmasın ve bunun önlenmesi için tüm tedbirler alınsın. Vergisini ödemeyene 'barış' adı altında 'af' getirilmesin.''

Vergisini ödeyenin teşvik edildiği, ödemeyenin bedel ödeyeceği bir sistem kurulduğunda barıştan, adil bir oluşumdan ve sonuç odaklı bir yeni vergi uygulamasından söz edilebileceğini belirten Çamur, ''Ülke ekonomisinin belkemiği olan KOBİ’lerin yükünü artırmak bir yana, finansmana ulaşmada karşılaştıkları sorunların hızlıca bertaraf edilmesi, teknoloji üreten işletmelere, ihracat yapan sanayi kuruluşlarına dönük istisnalardan ödün verilmemesi, doğrudan yabancı yatırımların arttırılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi öncelikli ele alınacak konulardır.” şeklinde konuştu.

ORSİAD Başkanı Çamur: Yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.