Orman Yangınları Mücadele Toplantısı Marmaris’te yapıldı

Muğla’da Orman Yangınları ile Mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Orman Yangınları Mücadele Toplantısı Marmaris’te yapıldı
Yayınlama: 22.08.2024
1
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesinde “Ciğerlerimiz ve Geleceğimiz Yanmasın” mottosuyla Orman Yangınları ile Mücadele toplantısı düzenlendi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Yangın Ekoloji Uzmanı Tuncay Neyişçi, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman Yangınları ile Mücadele toplantısında Muğla’da ve ülke genelinde çıkan yangınların sebepleri, yangınların birçoğunun insan kaynaklı olduğu, alınması gereken tedbirler, küresel ısınma ve hava sıcaklıklarının yangınlarla ilişkisi, erken ve hava müdahalenin önemi gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Orman Yangınları ile Mücadele toplantısında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 2021 orman yangınlarında Muğlamız orman varlığının yüzde 8’ini kaybetti. Şimdi bu son yangınlarla beraber  ormanlarımızda yüzde 10’a ulaşan bir tahribat söz konusu. Yangın tehdidi önümüzde çok net bir şekilde sadece geçmişin değil, geleceğin de büyük sorunu olarak duruyor. Diğer önemli olan ise ormanlar yandıktan sonra mücadele etmek değil önemli olanın bu yangınları önlemek olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem bizler yerel yönetimler olarak hem de tabii ormanların korunmasında birinci derece sorumlu olan Orman Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüz, mülki idareler, sivil toplum kuruluşlarımız da önlemler almalı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.