Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş’nin ilk hasadı gerçekleştirildi

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Bahçe Kültürleri Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin “Ekin Ekiyoruz, Binlerce Tohumu Toprakla Buluşturuyoruz” sloganıyla başlattığı buğdaylarda hasat işlemi gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş’nin ilk hasadı gerçekleştirildi
Yayınlama: 24.06.2024
1
A+
A-

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Bahçe Kültürleri Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Örnekköy Mahallesinde bulunan tarım arazisi üzerindeki 19 dönümlük buğday tarlasında hasat işlemi yapıldı.

Yerel ve katılımcı üretimi hedefleyen Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş çalışmasıyla Orhangazi‘de tarım üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Örnekköy Mahallesi'nde belediyeye ait olan tarım arazisinde buğday ekimini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bugün o buğday ekiminin hasadını gerçekleştirmenin hem gururunu hem de mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemize ait olan şirketimiz Tarım A.Ş’nin ilk hasadını bugün yaptık. Buradan elde ettiğimiz buğdaylarımızı una dönüştürerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofrasına ulaştıracağız. Geride kalan samanları ise ilçemiz de hayvancılık yaparak hayatlarını geçindiren vatandaşlarımıza destek amaçlı olarak ulaştıracağız. Bizlerin buradaki en büyük amacı hem tarımsal kalkınmayı desteklemek hem de boş arazilerimizi değerlendirip farklı bir şekilde kullanmaktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.