Orban: Macaristan, Rutte’nin NATO Genel Sekreterliği adaylığını desteklemeye hazır

Budapeşte, 18 Haziran (Hibya) – Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan’ın Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin NATO Genel Sekreterliği adaylığını desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Orban: Macaristan, Rutte’nin NATO Genel Sekreterliği adaylığını desteklemeye hazır
Yayınlama: 18.06.2024
1
A+
A-

Macaristan Başbakanı Orban, Macarların büyük bir çoğunlukla barış lehine oy kullandığı son Avrupa seçimlerinin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önemli bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

NATO'nun Ukrayna'daki faaliyetlerinde hiçbir Macar personelinin yer almaması ve bunları desteklemek için hiçbir Macar fonunun kullanılmaması konusunda mutabakata varıldığını belirten Orban, “Bu haftaki bir sonraki adımımız bu anlaşmanın zamana karşı dayanıklı olmasını sağlamaktı. Dün Brüksel'de yapılan toplantının ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bu anlaşmayı tamamen desteklediğini ve NATO'nun bir sonraki Genel Sekreteri olması durumunda da bunu yapmaya devam edeceğini doğruladı.” dedi.

Orban, Macaristan'ın verilen söz ışığında Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği adaylığını desteklemeye hazır olduğunu vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.