OpenAI Scarlett Johansson’a benzeyen ChatGPT sesini devre dışı bırakıyor

Stockholm, 21 Mayıs (Hibya) – ChatGPT üreticisi OpenAI, kullanıcıların aktör Scarlett Johansson’un sesine ne kadar benzediğini belirtmelerinin ardından popüler yapay zeka seslerinden birinin kullanımını askıya aldığını açıkladı.

OpenAI Scarlett Johansson’a benzeyen ChatGPT sesini devre dışı bırakıyor
Yayınlama: 21.05.2024
3
A+
A-

Şirketin 2023'te başlattığı ses modu işlevi, kullanıcıların yaygın olarak kullanılan “üretken” yapay zeka yazılımı ChatGPT ile konuşarak etkileşime girmesini sağlıyor. Ayrıca, kullanıcı istemlerine verilen yanıtları beş farklı ses seçeneğinden biriyle okuyan bir metinden sese aracı olarak da işlev görüyor.

OpenAI, Sky olarak adlandırılan söz konusu sesin Johansson'a ait olmadığını söylese de, şirket ChatGPT'deki sesleri nasıl seçtiği ve örneklediği konusundaki kullanıcı sorularını yanıtlamak için kullanımını duraklattığını söyledi.

Şirket X üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu soruları ele alırken Sky'ın kullanımını duraklatmak için çalışıyoruz” dedi.

Pazar günü geç saatlerde bir blog yazısında OpenAI, farklı sesleri nasıl bulduğunu detaylandırdı ve Sky seçeneğinin Johansson olmayan bir aktörün sesini kullandığını yineledi.

“Yapay zeka seslerinin bir ünlünün ayırt edici sesini kasıtlı olarak taklit etmemesi gerektiğine inanıyoruz – Sky'ın sesi Scarlett Johansson'ın bir taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel oyuncuya ait. Onların mahremiyetini korumak için, ses yeteneklerimizin isimlerini paylaşamıyoruz” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.