Opel, otomobil üretiminde 125. yılını Rüsselsheim’da kutlayacak

Alman otomotiv üreticisi Opel, bu yıl otomobil üretimine başlamasının 125. yıl dönümünü Rüsselsheim’da, markanın genel merkezinde kutlamaya hazırlanıyor.

Opel, otomobil üretiminde 125. yılını Rüsselsheim’da kutlayacak
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

Opel, bu yıl otomobil üretiminde 125. yılını kutluyor. Hem binek hem de ticari araçların yer aldığı çok çeşitli ürün yelpazesiyle öne çıkan marka, 125. yıl dönümünü Rüsselsheim’da, yeni Frontera ve yeni Grandland modellerinin halka açık ilk lansmanlarını düzenleyerek gerçekleştirecek.

“1899’dan beri daima ileriye” sloganıyla hareket eden Opel, müşterilerini, çalışanlarını ve onur konuklarını 8 Haziran 2024 tarihinde Rüsselsheim’da düzenlenecek olan Opel Festivali’ne davet ediyor. Politika dünyasının yanı sıra Stellantis bünyesinden konuşmacıların da yer alacağı törene ek olarak Rüsselsheim’daki pek çok alanın kapıları Opel Festivali’ne özel olarak halka açılacak. Opel’in Tasarım Merkezi’nin (Design Centre) 60 yıl dönümü kapsamında ise markanın öncü konsept araçlarının yanı sıra Astra modelinin üretim süreci de ziyaretçilerle paylaşılacak.

Yeni Opel Frontera ve Opel Granland modelleri ilk kez halka tanıtılırken, otomobil dünyasının dönüm noktalarının derinlemesine yer alacağı bir pop-up sergi de ziyaretçilerin otomobil dünyası hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olmasını sağlayacak. “Adam Opel Haus”un hemen arkasında yer alan otopark alanında ise, dünyanın ilk elektrikli tek markalı ralli kupasının kahramanı olan Opel Corsa Rally Elektrik, ziyaretçilere görsel bir şov yapacak.

Opel’in gelişmiş üretim tesislerinden övgüyle bahseden Opel CEO’su Florian Huettl, “8 Haziran’da Opel’in otomotiv sektörünü aktif olarak nasıl şekillendirdiğini göstereceğiz. 125 yıl önce ilk aracımızı üretmemizin ardından, araçlarımızın her modeli için en az bir adet tamamen elektrikli versiyon sunuyoruz. Almanya’daki üretim tesislerimizde son teknolojiye sahip platformlarda üretim gerçekleştiriyoruz ve pil üretim tesisleri kuruyoruz. 2028 yılında karbon nötr bir üretici olma hedefiyle emisyon oranlarımızı sürekli düşürüyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.