Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Taha Akgül, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Paris Olimpiyat Oyunları’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Taha Akgül, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Yayınlama: 14.08.2024
0
A+
A-

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaşarak aktif güreş kariyerini noktaladı.

Serbest Stil Güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu Taha Akgül ve ASKİ Spor Koordinatörü Abdullah Çakmar desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kazandığı bronz madalya ile mindere veda eden Taha Akgül’ü tebrik eden Başkan Yavaş, “Bizi devamlı gururlandırdı. Türk spor tarihine de güreş tarihine de adına altın harflerle yazdırdı. Ben Taha’ya şimdiye kadar verdiği hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendisinden beklentimiz, inşallah ASKİ Spor'da daha önce başlattığımız gençlere yönelik çalışmaları artırarak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirir. Ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracak güreşçilere sahip olacağımıza inanıyoruz. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Ülkenin Taha'ya ve yeni Tahalara ihtiyacı var” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASKİ Spor Onursal Başkanı Mansur Yavaş’a olimpiyatlar sırasında Paris’e giderek verdiği destekler için teşekkür eden Taha Akgül, şunları söyledi:

“Olimpiyat heyecanını bizimle beraber yaşaması, tatması bizi çok mutlu etti. Gönül isterdi ki altın madalya ile güreş kariyerimizi bitirelim. Gönlümde, kafamda sadece altın madalya vardı. Maalesef yarı final karşılaşmasında hakemler inisiyatif aldılar. Benim alacağım altın madalya ülkemizi 20 sıra birden yukarı çıkaracaktı nasip olmadı. Buruk bir şekilde mindere ayakkabıları çıkarmak nasip oldu. Artık kariyerin sonuna geldik. Bıraktığım için hem çok üzülüyorlar hem de böyle bir bitiş olduğu için çok sevinen var. Hazırlık sürecinde dizim, omzum ağrıyordu. Artık vücudum güreşi bırakmak adına yavaş yavaş sinyalleri veriyordu. Ama ona rağmen çok mücadele ettim.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.