Olgun: 55 yangın söndürme uçağı nereye gitti

Afyonakrahisar, 21 Ağustos (Hibya) – İYİ Parti Hukuk-Seçim ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Olgun: 55 yangın söndürme uçağı nereye gitti
Yayınlama: 21.08.2024
0
A+
A-

İYİ Parti Hukuk-Seçim ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, son günlerde giderek artan orman yangınları ile ilgili iktidara seslenerek, “Hani 55 yangın söndürme uçağımız vardı. Ortalık cehenneme dönmüş cayır cayır yanıyor nerede bu uçaklar?” dedi.

Milletvekili Olgun; “Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013 yılının Haziran ayında Afyonkarahisar’ı ziyaret ettiği sırada ‘Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 55’e ulaştı. Ben oturduğum yerden hangi uçağın nereye gittiğini, hangi helikopterin hangi yangına müdahale ettiğini görebiliyorum” demişti. Şimdi soruyorum; bu 55 yangın söndürme uçağı nereye gitti? Şimdiki Bakan diyor ki “Rezerv güçlerle birlikte 26 yangın söndürme uçağımız var. Kim yalan söylüyor, eski Bakan mı yeni Bakan mı? Bir de bu uçakların kaçı senin kaçı kiralık onu da bir açıklarsanız yalanınız biraz daha ortaya çıkacaktır. Bu ülkenin insanına ettiğiniz zulüm yetmedi, şimdi de toprağına taşına, ormanına hayvanlarına zulmediyorsunuz. Yazıktır günahtır” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.