Ocak-Mayıs döneminde sabit sermaye yatırımları 2,6 trilyon doları geçti

Devlet İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, Çin’de sabit sermaye yatırımlarının bu yılın ilk beş ayı içinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 oranında arttığını gösteriyor.

Ocak-Mayıs döneminde sabit sermaye yatırımları 2,6 trilyon doları geçti
Yayınlama: 18.06.2024
2
A+
A-

Devlet İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, Çin’de sabit sermaye yatırımlarının bu yılın ilk beş ayı içinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 oranında arttığını gösteriyor. Kurumun bildirisinde yatırımların, söz konusu dönemde 18 trilyon 800 milyar yuanı (2 trilyon 640 milyar doları) aşmış olduğu açıklanıyor.

Bu beş aylık dönemde, altyapı inşaatına yönelik yatırımlar yıl bazında yüzde 5,7 oranında büyürken, üretime dönük yatırımlar yüzde 9,6 oranında sıçradı. Bu arada gayrimenkul kampanyasına ilişkin yatırımlar bu dönemde geçen yıla göre yüzde 10,1 kadar azaldı. Ancak yılın ilk beş ayında, gayrimenkule yönelik yatırımlar hariç tutulduğunda, ülkenin sabit sermaye yatırımı yıl bazında yüzde 8,6 oranında büyümüş görünüyor.  

Öte yandan, yüksek teknoloji endüstrilerine yönelik yatırımlar 2024 yılının ilk beş ayında, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,5 gibi yüksek bir büyüme gösterdi. Özellikle yüksek teknolojiye bağlı üretim endüstrisi ve yüksek teknoloji hizmetleri, sırasıyla yüzde 10,4 ve yüzde 14,3 gibi yüksek büyüme oranlarının öznesi oldular.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.