NYT: AB, tehlikeli kargo taşıyan hasarlı Rus gemisinden endişeli

Stockholm, 7 Ekim (Hibya) – New York Times’ın haberine göre, Rusya’dan Afrika’ya giderken hasar gören MV Ruby adlı gemi, yükü amonyum nitratın olası patlamasıyla ilgili endişeler nedeniyle, onarım için AB ve İngiliz limanlarına alınmıyor.

NYT: AB, tehlikeli kargo taşıyan hasarlı Rus gemisinden endişeli
Yayınlama: 07.10.2024
2
A+
A-

Gazeteye göre, Malta şirketi Ruby Enterprise'a ait bir gemi olan MV Ruby, Ağustos ayında Afrika'ya kargo teslim etmek üzere Murmansk bölgesindeki Kandalaksha limanından ayrıldı. Geminin, gübre üretmek için kullanılan bir madde olan 20 bin ton amonyum nitrat taşıdığını iddia ediliyor.

New York Times, nakliye sırasında geminin karaya oturduğunu ve hasar gördüğünü, onarım gerektirdiğini yazıyor.

Gazeteye göre, MV Ruby 1 Eylül'de bir Norveç limanına kabul edildi ve Norveç Denizcilik Otoritesi müfettişlerin gemiyi denetlediğini ve dümen, gövde ve pervanede hasar bulduğunu söyledi.

Ajansın bir sözcüsü, kargonun bir tehdit oluşturmadığını ancak yetkililerin gemiyi bir römorkör eşliğinde olması koşuluyla onarım için başka bir yere gönderdiğini söyledi.

Ancak gazeteye göre, o zamandan beri hiçbir liman gemiyi kabul etmedi; iddiaya göre taşınan amonyum nitratın “felaket niteliğinde bir patlamaya” neden olabileceği endişesi nedeniyle, 2020 yılında Beyrut limanında 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlamasıyla sonuçlanan olaya atıfta bulunuldu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.