Noh tiyatrosu İstanbul’da ilk kez sahnelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu, somut olmayan kültür mirası olan Noh tiyatrosunu Japon kültürü meraklılarıyla buluşturdu.

Noh tiyatrosu İstanbul’da ilk kez sahnelendi
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Yamamoto Noh tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Bir Ruha Ağıt – Ruh Nereye Gider? Japonya'dan Dünya Barışına Bir Dilek” adlı gösteri, Japonya ile Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. yıl dönümü şerefine sahnelendi.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara yaptığı konuşmada, “Değerli misafirler bugün burada Japonya ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 100 yılını kutladığımız kültür etkinliğine katıldığınız için çok teşekkür ederiz.” dedi.

İBB Kültür Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan konuşmasında ise, “Türkiye ve Japonya, köklü tarihleri ve zengin kültürel mirasları ile tanınan iki devlettir. Aralarındaki dostluk bağı, 500’den fazla denizcimizin hayatını kaybettiği Ertuğrul Fırkateyni kazası sonrasında Japon halkının gösterdiği büyük yardımlaşma ve dayanışma ile başlamış ve 130 yılı aşkın bir süredir güçlenerek devam etmektedir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.