Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanımı hakkında detayları içeren protokol imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Nizip Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Nizip Kaymakamlığı konferans salonunda, Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanımı hakkında detayları içeren protokolün imza töreni düzenlendi.

Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanımı hakkında detayları içeren protokol imzalandı
Yayınlama: 17.07.2024
3
A+
A-

Nizip Kültür ve Kongre Merkezi'nin kullanımı hakkında detayları içeren protokolün imza töreni gerçekleştirildi.

Nizip Kongre ve Kültür Merkezi, çocuklar ve gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Merkezde bin kişilik çok amaçlı konferans salonu, 650 metrekarelik ilçe halk kütüphanesi, iki cep sineması, 375 metrekarelik sergi salonu, üç atölye, dört okuma odası ve fuaye alanı bulunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada Nizip'in bir medeniyet şehri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Nizip, akıllı şehir, dirençli şehir ve yeşil şehre en yakın olan ilçelerimizden bir tanesi. Bizim için çok özel bir ilçe. Biz, Nizip'e bir ilçe olarak değil, bir şehir olarak bakıyoruz. 22 yıldır Nizip'in ihtiyaçları doğrultusunda büyük gayretler gösterdik. Bugün de protokolünü imzalayacağımız bu merkez ile ilçedeki eğitim ve kültürel faaliyetleri artırmayı hedefliyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi'nde eğitim ve kültür başlıkları üzerine çalışan yetkililerin bu merkezde ne yapılması gerektiği ile ilgili çalışmalara hızla başlayıp nihayete erdirdiğini aktaran Başkan Şahin, “Kültür ve kongre merkezimizin hizmet vermesi için artık protokol imzalayacağız. Merkezimizin, bin kişilik büyük bir konferans salonu var. Bunun yanında içerisinde cep sinemaları da bulunuyor. Burada kurduğumuz Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarını da ilçedeki vatandaşlarımızla buluşturacağız.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.