Nilüfer’de “Artık Bağımlı Değilim Projesi” başlatıldı

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği “Artık Bağımlı Değilim Projesi”ni başarıyla tamamlayan çocuklar, gökyüzüne balon uçurarak kutladı.

Nilüfer’de “Artık Bağımlı Değilim Projesi” başlatıldı
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü birlikte, 2023 yılı Haziran ayında “Artık Bağımlı Değilim Projesi” başlattı.

Denetimli serbestlikten faydalanan 15-18 yaş arasındaki çocukların katıldığı projede Nilüfer Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan ve madde kullanımı olan çocukların rehabilitasyonuna yönelik çalışmalar yürüttü.

Bu kapsamda bireysel mentörlük hizmeti ve psiko-sosyal danışmanlık hizmeti verilen çocukların, sorun çözme becerileri ve madde kullanımı ile baş edebilme stratejilerine yönelik becerileri gelişti. Kültürel geziler, tiyatro, ritim atölyesi gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle boş zamanlarını yapılandıran çocuklar, alternatif yaşam becerilerini geliştirerek, madde kullanımından uzaklaştı.

Nilüfer’de “Artık Bağımlı Değilim Projesi” başlatıldı

Programda konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, madde kullanımı ve bağımlılığın başta gençler arasında olmak üzere herkesi etkileyebilen psikolojik, biyolojik ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. 

Kahvaltı sonrası balonlar eşliğinde kortej yapan katılımcılar, Gölyazı Köprüsü’ne yürüdü. Çocuklar, köprü üzerine geldiklerinde de bağımlılıktan kurtulmanın ve özgürlüğün temsili olarak balonları gökyüzüne uçurdu.

Nilüfer’de “Artık Bağımlı Değilim Projesi” başlatıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.